Mursa i dalje u borbi za drugo mjesto

Objavljeno: Nedjelja, 25 Siječanj 2015 20:07 Autor:

Odbojkaši Murse uspjeli su bez većih problema svladati ekipu Karlovca rezultatom 3-0 (25-18 25-15 25-23) i na taj način napravili veliki korak u pohodu na TOP 4 ekipe.

Veliku su uslugu Osječanima napravili odbojkaši iz Siska koji su u Črečanu uspjeli svladati Centrometal rezultatom 0-3 i na taj način ih vrlo vjerojatno izbacili iz igre za TOP 4, a sebi otvorili vrata za drugo mjesto. Sisak i HAOK Mladost sada imaju 24 boda, a Mursa vrlo ozbiljno puše za vratom s 23 boda.

U Mursi su očekivali pobjedu, ali znali su da nikako ne smiju podcijeniti protivnika koji je prošle sezone izbacio iz kupa. U prvoj utakmici u Karlovcu Mursa je slavila 0-3, a ni ovoga puta protivniku nisu dali šanse. Na početku samoga susreta poveli su gosti s čak 1-4, ali Prlić i društvo vrlo brzo preuzimaju stvar u svoje ruke i ostavljaju Karlovčane na 18 poena.

U drugom setu Osječani od samoga početka prave veliku prednost, a domaći strateg Tomo Paun polako u igru uvodi sve igrače s klupe. Tako je treći set započela potpuno drugačija postava, nego je to bilo na početku. Cijeli set je bio potpuno izjednačen, ali prevagu je donio Bogdanović koji je odličnim servisima napravio lijepu seriju i na taj način riješio set.

-Mislim da ni u jednom trenutku pitanje pobjednika seta i susreta nije dolazilo u pitanje. U svakom setu smo stvorili lijepu razliku što je trener Paun kasnije i iskoristio te dao priliku baš svim igračima. U sljedećem kolu gostujemo u Rovinju i naravno da ništa osim pobjede ne dolazi u obzir. Razmišljamo samo o pobjedi i o tri vrlo važna boda koji bi nas odveli u 4 najbolje ekipe u državi. Htjeli bismo sve riješiti prije zadnjeg kola jer nam u goste stiže najteži mogući protivnik, aktualni prvaci Hrvatske – OK Marina Kaštela – izjavio je jedan od najboljih korektora lige Krešimir Prlić.

 

Autor: Mario Šalinger