Mursa izborila Final Four kupa

Objavljeno: Petak, 25 Studeni 2016 08:20 Autor:
foto: Davor Kibel foto: Davor Kibel

Osječka se Mursa po drugu godinu zaredom plasirala na Final Four kupa. U četvrtfinalu su na domaćem terenu svladali ekipu Siska sa uvjerljivih 3-0 (25-21 25-22 25-21).

Pred stotinjak gledatelja Mursaši su krenuli vrlo dobro, već na samome početku su poveli s 2-0, ali borbeni Siščani su vratili zaostatak i s tri uzastopna poena poveli sa 2-3. Ubrzo su Osječani našli dobitnu formulu te poveli sa 11-6, a svoju prednost su uskoro povećali i na 19-11. Borbeni Tepavac, ujedno i najbolji igrač Siska vratio je svoju ekipu u igru kada je servirao sve do 19-16, ali više od toga nije išlo.

U drugome je setu Sisak imao svoje šanse kada su vodili 11-13 i čak 13-17, ali budi se i Oršolić, a strateg Meringer u igru ubacuje kapetana Suka. Ubrzo je rezultat 18-18, a zatim je sve otišlo na stranu Osječana koji osvajaju drugi set sa 25-22. I u trećemu su setu Siščani pružili otpor, imali vodstvo, ali do seta nisu mogli.

Svakako moramo spomenuti da je ekipa Siska u Osijek doputovala bez važnog primača Išeka kao i korektora Sofilića. Libero Alihodžić je preuzeo ulogu primača, Alić poziciju korektora dok su srednjaci u drugoj liniji primali servis i igrali obranu. S obzirom na takvu situaciju ekipi Siska i treneru Batnožiću zaista treba čestitati na borbenosti.

Final Four kupa su do sada još izborili Mladostaši iz Zagreba koji su svladali Rijeku sa 3-1 te Centrometal koji je svladao ekipu Zadru sa 3-0. Mladost Ribola Kaštela u nedjelju ide u goste k ekipi OK Mlake.

 

Autor: Mario Šalinger