Mursa izgubila dobiveno

Objavljeno: Ponedjeljak, 24 Veljača 2014 22:58 Autor:
Pobjeda je bila jako blizu Pobjeda je bila jako blizu foto: odbojka.hr

U Osijeku je odigrana jako zanimljiva utakmica u kojoj su Osječani imali dobiveni susret, no odbojka se opet pokazala kao nepredvidiv sport i Rovinjani su na kraju slavili rezultatom 2-3 (25-16 25-21 25-27 16-25 15-17)

Krenuli su Osječani superiorno. Na vrlo neugodne servise Trusića, Mursa stvara početnu prednost od 4-0 koju više niti u jednom trenutku nisu dovodili u pitanje. Šokirani gosti se i nisu previše snašli.

Odlični libero Marinović i Oršolić su vrlo sigurni na prijemu, a razigrani tehničar Pap, Puljić, Trusić, Prlić i Suk nastavljaju s odličnim igrama, a kod Rovinja su raspoloženi tek tehničar Ivanković i Kepčija. Igralo se gotovo bod za bod sve do drugog tehničkog time-outa kada je Rovinj imao prednost od 14-16, a kod 20-20 se dogodila prijelomnica seta. Trusić ponovno servira vrlo neugodno i u potpunosti odvaja Rovinjane od mreže, a u takvoj situaciji, uz brojne promašaje gostiju, osječki blok radi odlično i lagano osvajaju i drugi set.

U trećem setu smo vidjeli veliku borbu. Igralo se u potpunosti izjednačeno do 18-18, a zatim Prlić silovitim udarcima odvodi svoju ekipu na 21-18, a za 22-19 smo vidjeli odlično kuhanje Papa i pomalo egzibicijsku utakmicu u kojoj su gledatelji mogli itekako uživati. Međutim, blok Rovinja dovodi utakmicu u novu neizvjesnost, a trener Paun poziva time-out kod 22-21. Osječani su imali i dvije meč lopte, međutim Rovinjani su se uspjeli iščupati i na kraju slavili set rezultatom 25-27.

Vidno šokirani domaćini u potpunosti tonu i Rovinj pravi početnu seriju od čak 7 poena na servise tehničara Ivankovića i naravno da je takvu prednost bilo nemoguće dostići. Kod 7-13 blok gostiju i velike provokacije na koje domaćini ipak nasjedaju. Kako i ne bi, imali su riješen susret u svoju korist, a u tim trenucima je išlo prema 2-2 u setovima. Palo je nekoliko ružnih riječi, kako u terenu, tako i s tribina, svi su se igrači okupili oko mreže i gotovo je nastala tuča. Sve u svemu, vrlo ružna slika koju ne bismo smjeli viđati na sportskim terenima, a pogotovo ne na odbojkaškim gdje roditelji dovode svoju djecu. A sve je zakuhao tehničar Ivanković koji je i dobio crveni karton. To mu zasigurno nije trebalo jer je sasvim sigurno bio najbolji igrač u gostujućim redovima i ovim činom si je samo narušio ugled.

U petom setu se gostujući igrači ponovno bolje snalaze. Na prvom tehničkom time-outu je 5-8 i činilo se kako će Mursa ubrzo pasti. Ipak, Prlić bomba servisima u potpunosti vraća svoju ekipu na 12-12, ali više od toga ipak nije moglo. U ključnim trenucima susreta Osječani su promašili dva servisa za redom i Rovinj je slavio za njih dva vrlo vrijedna boda.

-Teško je kad imaš na početku 2-0 i igru, praktički sve, utakmicu u džepu. Sve se preokrene, ali to je samo još jedna od puno utakmica u nizu gdje se još uvijek vidi naša nezrelost. Imamo mladost na tim nekim ključnim pozicijama i teško je kad padnu oni u glavi, a to se jako često nama događa, pogotovo danas u trećem setu. A tada se teško izvlačiti, ide peti set, a to je lutrija - neke utakmice dobijemo, neke izgubimo - zaključio je kapetan Suk.

Osječanima ovi bodovi nisu bili važni jer su oni sigurni peti, a Rovinj se još uvijek bori sa zagrebačkom Mladosti za drugo mjesto. Rovinju su ovi bodovi bili itekako potrebni i trenutno imaju 35 bodova kao i zagrebačka Mladost, a upravo se u sljedećem kolu sastaju ove dvije ekipe gdje je Rovinj domaćin.

Autor: Mario Šalinger