Mursa neće igrati play-off?

Objavljeno: Srijeda, 18 Ožujak 2015 01:37 Autor:
Mursi hitno treba pomoć Mursi hitno treba pomoć foto: odbojka.hr

Odbojkaši osječke Murse gostovali su na Osječkoj televiziji u emisiji ''Sportikus'' te iznijeli niz problema koji ih prate tijekom cijele sezone. Ekipu koja je trenutno trećeplasirana u prvenstvu dovodi se do ruba egzistencije te je vrlo upitna borba za prvaka u play-offu.

Naime, u osječkom odbojkaškom klubu najavljuju da bi utakmica protiv Siska u subotu za njih mogla biti i posljednja u ovoj sezoni. Klub je u besparici, proračun im je smanjen sa 350 000 kn na 150 000 kuna što iznosi 12 000 kuna mjesečno, a kako prenose iz kluba, to nije dovoljno ni za putovanja.

-Mi smo ove sezone pobijedili sve ekipe protiv kojih se natječemo, u narednoj utakmici protiv Siska ovdje u Osijeku dovoljan nam je jedan bod da osiguramo broncu oko vrata i da uđemo u doigravanje za prvaka. Situacija je takva da ćemo možda odigrati još samo tu utakmicu. Zamislite da Dinamo, Hajduk ili Rijeka idu na gostovanja s dva kombija na drugi kraj zemlje, iz kombija idu na teren i odmah se vraćaju kući bez ručka i večere. E tako mi sada funkcioniramo, a od ove ove utakmice više nećemo moći ni tako ukoliko nam netko ne pomogne – izjavljuje predsjednike Murse Ivan Trusić.

U ovakvim okolnostima zaista je teško boriti se i tražiti uvijek novu motivaciju, ali Mursa za sada tjera svoj inat i svojim rezultatima ipak pokazuje kakav su kolektiv.

-Teško je, teško je i meni i njima dolaziti na treninge, davati sve od sebe i stalno se motivirati kad po 3-4 mjeseca ne vidiš neka najosnovnija sredstva. Ti dečki studiraju, imaju i svojih troškova što je normalno i ne znam kako to da se ne može pomoći klubu u najminimalnijem obliku, osim ovoga što su nam odredili tih 12 000 kn. To možda nije ni moja domena da pričam o financijama, ali ja ne znam na koja vrata više pokucati, kakav rezultat više da ti dečki naprave da bi netko shvatio da je ova ekipa vrijedna pozornosti – frustrirajuće govori trener Tomo Paun za Osječku televiziju.

Ako ćemo gledati rezultate momčadskih sportova, osječki odbojkaški prvoligaš zasigurno je najbolji u slavonskoj regiji i ima najbolje rezultate. Upravo zato i čudi ovakva situacija u kojoj najbolji muški loptački klub ne može izgurati sezonu do kraja. Nevjerojatno je da se u gradu ne prepoznaje ovakav jedan kolektiv koji uopće ne traži puno, koji traži samo ona najosnovnija sredstva.

Iz grada su najavili rebalans proračuna u kojem bi se Mursi nadoknadila sredstva, međutim to bi došlo tek u srpnju ove godine, a klubu treba pomoć odmah jer su zaista na rubu. Ukoliko se ne pojavi nešto iz grada ili neki sponzor, iz kluba javljaju kako je sezona najvjerojatnije završena.

Nadamo se ipak da se neće dogoditi ovaj najcrnji mogući scenarij, već da će se pojaviti netko tko će pomoći MOK Mursi-Osijek i da ćemo ih gledati u play-offu u borbi za prvaka.

 

Autor: Mario Šalinger