Mursa oslabljena u novoj sezoni

Objavljeno: Ponedjeljak, 31 Kolovoz 2015 17:47 Autor:

Odbojkaši osječke Murse počeli su s pripremema prije svih prvoligaša. Razlog je stanka od čak 4 mjeseca, a uzrokovala ju je financijska kriza u klubu. Kriza u klubu nastavlja se i dalje, a to je rezultiralo i odlaskom nekih igrača.

Najveći i najbolniji odlazak je onaj Krešimira Prlića, po mnogima najboljeg korektora lige koji je u Mursi bio alfa i omega.

- O Krešimiru mogu reći samo sve najbolje. To je momak koji je nama radio 20-ak poena po utakmici i vjerojatno je najbolji poenter lige. Moja je velika želja bila da on ostane u klubu, međutim uprava kluba ga nije mogla zadržati i on je bolje uvjete dobio u Centrometalu. Želim mu sreću i svako dobro u novom klubu. Ja sam time već izgubio svoju prvu ''utakmicu'', ali imamo i dalje odličan kadar koji će preuzeti malo više odgovornosti i probati nadoknaditi tih 20 poena – ističe trener Tomo Paun koji ne skriva tugu odlaskom Prlića, a kako i ne bi, radi se o igraču koji je na širem popisu reprezentacije.

Uz Prlića, ovih dana otišao je i vrlo perspektivni primač Marko Oršolić, koji je svojevremeno igrao prvi sastav i na neki način trebao biti okosnica primačke linije. Tako će Marko Oršolić svoj put nastaviti u OK Mladost Marina Kaštela, aktualnom prvaku države. Libero Luka Kraljević se također zahvalio klubu i prijeći će u redove Željezničara. Od povratnika u ekipu, tu je samo Dragan Puljić koji je bio na posudbi u Vukovaru.

- Praktički smo ostali bez tri prvotimca. Marku želim sve najbolje u Kašteli, Kaštela je zadnjih godina na samom vrhu hrvatske odbojke, a u novoj sezoni će igrati i MEVZA-u. U toj cijeloj priči može samo napredovati. Što se tiče nas, naši ciljevi i dalje ostaju isti, a to su da izborimo plasman u prve četiri ekipe u državi – odlučno će Tomo Paun koji ne skriva optimizam unatoč odlascima.


Tako će ove sezone trener Paun moći računati na sljedeće igrače: Tomislav Suk, Jurica i Kristijan Šućur, Marko Marošević, Dragan Puljić, Marko Kepčija, Davor Bogdanović, Marko Oršolić (libero), Ante Kišasondi, Domagoj Jurič, Nikola Link i Damir Stipanić. Josip Vojak se nije pojavio na pripremama, ali iz kluba se nadaju kako će se naknadno priključiti.

 

Autor: Mario Šalinger