Mursa prokockala priliku, Sisak ide dalje

Objavljeno: Nedjelja, 01 Travanj 2012 20:41 Autor:

Nakon dva međusobna susreta i rezultata 1-1, večeras su se u dvorani Gradski vrt sreli OK Mursa i OK Sisak. Igrala se treća odlučujuća utakmica koja je završila slavljem Siska.

Osječke dečke nije išlo od samog početka utakmice. Prvo, zblesirao se semafor i na njemu je ostalo 0-0 do kraja. Iako su srčano istrčali na teren, igra je počela klimavo, dok se na drugoj strani mreže Sisak razigrao. Lopta ostaje njihovom sve do 6:10 kad se Mursa na trenutak trgnula i uspjela uloviti suparnika na 10:11. No, jednako brzo je i klonula. Ostatak seta je proveden u iščekivanju kraja mrtvilu, na 21:25.

Nije bilo ni veće razlike u drugom setu, kada se išlo bod za bodom do 15:16, a potom je Sisak ostavio domaćina iza sebe. Mursa je odustala, greška na servisu i rezultat 20:25.

U prvom susretu ove dvije momčadi, Osječani su se uspjeli iščupati pri rezultatu 2-0 za Sisak. Preokrenuli su utakmicu u svoju korist, ali ovaj put nisu učinili ništa. Treći set je bilo teško za gledati. Sisak je letio po terenu i odjednom je već bilo 3:11. No, u tom trenutku, publika negoduje zbog suđenja, igre i raspoloženja domaćih dečkiju, i čini se kako Mursa dobiva vjetar u leđa.  Rezultat od 9:13 na tren je pružio nadu. Minuta kasnije i razlilo se ono malo koncentracije što su je imali Osječani. Siščani odlaze u veliki zagrljaj, a rezultat na malom papirnom semaforu  žalosno pokazuje 13:25.

Utakmica je podigla tenzije na tribinama isključivo zbog anemične igre domaćina, kao i nebrojenih pogreški koje se jednostavno, danas nisu smjele dogoditi. Dečki iz Siska su pokazali veću želju i bolju igru te se na koncu njihov trud isplatio. Doista, OK Sisak zasluženo ide dalje. No, šteta je za klub na Dravi - završiti sezonu ovakvim nastupom, osobito nakon što su veliki dio prvenstva proveli kao vodeći. Što se dogodilo Mursi, zašto je pala koncentracija - samo su neka pitanja koja su ostala neodgovorena.

Čestitke Sisku i njihovim navijačima!


M.G.