Mursa se vratila iz 'bunara' te povela u seriji na dvije dobivene utakmice

Objavljeno: Nedjelja, 16 Ožujak 2014 10:30 Autor:

Nevjerojatna odbojkaška utakmica u prvom četvrtfinalnom susretu Centrometala i Murse. Od samog početka domaćin je bio dominantan i poveo 14:6. U svim segmentima igre Međimurci su bili bolji i uvjerljivo vodili. Gotal je odlično upošljavao sve svoje napadače, prednjačio je Vincek i ubrzo set završava 25:15.

Ništa bitno se ne mijenja niti drugi set. Na drugom odmoru je 16:9. Serijom od četiri poena smanjili su Osječani, no tad Luka Vranješ radi bepotrebnu grešku na mreži i opet sve ide u korist Centrometala. Set završava 25:16.
Treći set vodi Centrometal 5:4. No gosti odličnim servisima preuzimaju vodstvo 12:8. Tu prednost zadržavaju do kraja seta koji osvajaju sa 25:20. Od tad nadalje prijem gostiju je gotovo savršen, te on omogućava Osječanima lakšu igru u napadu.
Četvrti set je izjednačeno do 15:16. Nakon toga gosti odlaze na tri poena prednosti i tu je set rješen. Završava 19:25.
Odluka dakle pada u petom setu. On je bio skroz izjednačen i nitko nije uspjevao stvoriti dva poena prednosti. Nakon 10:9 za Mursu Centrometal radi seriju od tri poena za 12:10. Tad Tomica Posavec ne koristi kontru za tri poena prednosti. No kod 12:11 isti igrač prolazi blok autom. To ne vrijedi za zagrebački sudački par. Iako su blok aut vidjeli svi u dvorani uključujući oba linijska suca, suci daju poen gostima za 12:12. Prvi do meč lopte dolazi Centrometal kod 14:13, kasnije i kod 15:14. Kasnije inicijativu preuzima Mursa i na kraju blokom rješava set sa 19:17. Veliko slavlje gostiju i ljutnja domaćina na suce koji nisu dosudili poen koji bi im vjerojatno donio pobjedu.

Valja napomenuti da je Centrometal imao bučnu podršku svojih navijača od prvog do posljednjeg poena.

Uzvrat je na rasporedu u četvrtak u Osijeku. Jasno da su sad Osječani u velikoj prednosti.

-"Teško je nakon ovakve utakmice nešto pametno reći. Imali smo ogromnu prednost, no Mursa je drastično popravila svoju igru. Mislim da smo odigrali dobru utakmicu. No u zadnja tri seta nismo dobili niti jedan lagani poen i to je presudilo. Jasno uz pogrešku sudaca." - izjavio je Jadranko Kirić, trener Centrometala.

OKM CENTROMETAL – MOK MURSA OSIJEK 2:3 (25:15, 25:16, 20:25, 19:25, 17:19)
 
Dvorana Aton, gledatelja 150
Suci: Franolić, Adamek (oba Zagreb)
 
OKM Centrometal: Kovač, Čičković, Palinkaš, Gotal, Vincek, Petran, Juras, Kocijan, Posavec, Kurteš (trener Kirić)
 
MOK Mursa Osijek: Celan, Vojak, Suk, F.Vranješ, M.Oršolić, I.Oršolić, Šućur, L.Vranješ, Prlić, Josić, Pap, Trusić (trener Paun)

Autor: J. K.