Mursa slavila, Karlovac prošao dalje

Objavljeno: Srijeda, 27 Studeni 2013 23:55 Autor:
Mursa slavila, Karlovac prošao dalje Foto: odbojka.hr
MOK Mursa-Osijek je slavila protiv Karlovca, međutim pobjeda od 3-2 (25-21 22-25 23-25 25-16 15-11) nije bila dovoljna za prolazak dalje.

Već u prvoj utakmici su Karlovčani pokazali da će biti jako težak zadatak za Mursaše, a u današnjoj utakmici su to i potvrdili te su zasluženo prošli dalje. Izabranici Gorana Zeca su odigrali jako borbeno i koncentrirano i to je urodilo plodom.

Već početkom prvog seta je Karlovac poveo, na prvom tehničkom time-outu su vodili 5-8, a na drugom su tu prednost i povećali na 11-16. Trener Celan je odlučio promjeniti tehničara pa je tako Pap izašao iz igre, a umjesto njega je ušao mladi i perspektivni Jurica Šućur. Mursaše vraća srednjak Kristijan Šućur sa dobrim servisima na 15-16, ali gosti ponovno odlaze na 16-19. Ipak, kapetan Tomislav Suk odličnim servisima u potpunosti preokreće set i Mursa je povela 21-19, a zatim prvi set privela kraju.

U drugi set se ušlo posve izjednačeno, kuhanje Prlića donosi Mursi prednost od 11-9, ali gosti se ne daju – prvo poravnavasju na 11-11, a na tehnički time-out odlaze sa prednošću 13-16. Mursa se ipak vraća na 16-17, ali Karlovčani lome set i odlaze na 16-22. Kod rezultata 19-23 u igru ulazi Trusić koji servira i vraća nadu s dva uzastopna poena u preokret seta, ali Karlovac je ipak uspio uzeti drugi set.

U treći set se ušlo jako napeto. Igralo se gotovo poen za poen. Na prvom tehničkom time-outu je Mursa imala 8-7, na drugom Karlovac 15-16. U tom periodu igre svakako moramo spomenuti Dinu Jakšića koji je nemoguće prolazio kroz blok Murse i držao svoju ekipu u egalu s Mursom. Karlovac se polako odvojio i imao 3 set lopte, odnosno tri lopte za prolazak dalje. Mursa je prvu uspješno riješila, a za momčad Murse je servirao Tomislav Suk koji je odličnim servisom spasio i drugu set loptu. Kod 23-24 je ponovno servirao odlično, međutim prijem Karlovca je odličan, a Janjanin riješava dilemu oko prolaska dalje. Veliko je veselje tada zavladalo u ekipi Karlovca, svi su uskočili u teren, a osječka publika je s nevjericom gledala što se događa.

Tada je sve bilo jasno, ostatak susreta je bio samo stvar formalnosti, ali Mursa je htjela pobjedu da se oduži publici, dok se Karlovac vidno opustio. Četvrti set je lako otišao u korist Murse, dok se u petom setu vodila velika borba. Ipak, Mursa je slavila na kraju rezultatom 15-11. U igri Murse svakako moramo spomenuti mladog tehničara Juricu Šućura koji je odigrao utakmicu vrijednu svakog respekta i pokazao da se trener itekako može osloniti na njega u budućnosti.

- Nažalost, nismo uspjeli izboriti Final Four kupa, žao nam je, ali stvarno smo dali sve od sebe. Karlovac je ovoga puta bio raspoloženiji i zasluženo su prošli dalje. Već sam i prije dobio priliku, ali danas sam dobio malo dužu priliku. Nadam se da sam dobro odigrao i iskoristio ju, ali ipak sam tužan zbog ekipe što nismo prošli dalje. Ipak je Final Four velika sportska manifestacija, 4 najbolje ekipe u Hrvatskoj. Rijeka je prošla Sisak, nas je prošao Karlovac i to su iznenađenja. Final Four neće biti kao prošle godine, ali Karlovac je sasvim zasluženo prošao i velike čestitke njima, odigrali su odličnu utakmicu – izjavio je mladi, skromni tehničar Murse Jurica Šućur.

U ekipi Karlovca je teško bilo koga izdvojiti, oni su kompletna ekipa gdje svatko zna svoj zadatak i vidi se da ih je trener Zec odlično posložio. Možemo tek izdvojiti Dinu Jakšića koji je odigrao gotovo savršenu utakmicu, što na prijemu, što u pucačkom dijelu.

-Opet smo pokazali jednu agresivnost, dobro smo odigrali na servisu, jednostavno smo se rasteretili i svaki psihološki moment prepustili Mursi. Kod 3-1 iz Karlovca se nismo pripremali za prolazak dalje, nego za dobru igru. Na kraju je uspio taj način pripreme i mislim da smo kroz ove dvije utakmice zaslužili prolazak dalje, koliko god mislim da je Mursa respektabilna momčad – izjavio je trener Goran Zec. 

Na pitanje je li očekivao da će njegova momčad ovako daleko doći, odgovorio je:
-Ne, nisam ni razmišljao o tome. Ove sezone nam je bio plan ostanak u ligi i tako smo se i posložili. Dečki su svi iz Karlovca i nismo se nadali ovome, a na završnicu kupa idemo probati igrati, samo to – zaključio je trener Karlovca.

Nakon obaveza u kupu, odbojkaše Karlovca očekuje derbi utakmica i gostovanje u Rijeci, dok će Mursa tražiti bodove protiv Siska u Gradskom vrtu.

Autor: Mario Šalinger