Mursa slavila nakon više od dva sata igre

Objavljeno: Nedjelja, 17 Studeni 2013 11:21 Autor:
Nevjerojatna odbojkaška utakmica u Nedelišću koja je trajala dva sata i petnaest minuta. Iako su domaći osvojili čak deset poena više, gosti odnose u Osijek dva boda, a domaćinu ostaje svega jedan.

Od početka prvog seta Centrometal je poveo i tu je prednost od par poena održavao cijeli set. No gosti prednost domaćina od 22:20 preokreću u 22:23. Ipak Centrometal prvi dolazi do set lopte. Nju ne koristi, kao niti drugu kod 25:24. Potom gosti imaju prvu set loptu kod 25:26. Niti oni istu ne koriste, no koriste drugu za 26:28.
Drugi set Centrometal igra mnogo bolje, ima stalnu značajnu prednost, te lagano rješava set u svoju korist 25:19.
U trećem setu loš početak domaćina. Nizom grešaka Mursa ima prednost na prvom odmoru 8:2. Nakon tog odmora konačno Centrometal dobiva pravu podršku od tek manjeg dijela gledališta. I to značajno utječe na ekipu. Poravnato to je već kod 10:10, potom Centrometal igra silovito i set dobiva još lakše sa 25:15.
U četvrti set črečanski klub ulazi bolje i ima prednost od tri poena. No nakon što domaći nisu realizirali kontru za 14:10, gosti se bude i servisima i blokom preokreću na 13:16. Centrometal odmah izjednačuje i ulazi se u igru poen za poen. Pred kraj seta momčadi se izmjenjuju u vodstvu, ali prvi do meč lopte dolazi Centrometal. Ali je ne koristi. Potom set loptu ima Mursa. Pa opet Centrometal ima redom čak šest meč lopti koje ne koristi, zatim opet Mursa jednu set loptu, pa Centrometal opet još tri meč lopte, da bi Osječani iskoristili svoju novu set loptu za 35:37. Ukupno je u ovom setu Centrometal imao deset meč lopti, no nije iskoristio niti jednu jedinu. Nevjerojatno.
Uzdrmani domaćin loše ulazi u tie-break, gosti sve koriste i vode 7:3, na promjeni strana imaju 8:5. No Centrometal se ne predaje, prvo izjednačava i potom vodi 12:10. Gosti izjednačavaju. Prvi opet do meč lopte dolazi Centrometal, ali je opet ne koristi. Prednost preuzimaju gosti, te koriste treću meč loptu za 18:16.

Trener Kirić: „Što reći nakon ovakve utakmice? Nismo realizirali čak 11 meč lopti, plus toga još dvije set lopte u prvom setu. U proteklim susretima Osječani su gubili još veće prednosti, mi dobivali. Tako je to u sportu. Svojim igračima ne predbacujem ama baš ništa. Jednostavno se dogodi takav dan. Bila je ova prava odbojkaška predstava. Zahvaljujem onom manjem dijelu gledateljstva koje nas je bodrilo do zadnjeg poena. I prije utakmice znali smo da će ovo biti neizvjesno, Osječani vrijede puno više od trenutnog bodovnog salda. Još uvijek smo pred njima pet bodova što nije nevažno. Idemo dalje, još je puno utakmica do doigravanja.“

Već u srijedu je novo iskušenje pred igračima Centrometala. U prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Hrvatske u Atonu dočekuju državnog pravaka Mladost Marina Kaštelu. Utakmica počinje u 17:00 sati, a uzvrat je tjedan dana kasnije u Dalmaciji.

Slijedeću prvenstvenu utakmicu Centrometal igra u subotu 23. studenog u Zagrebu kod Mladosti.

OKM CENTROMETAL – MOK MURSA OSIJEK 2:3 (26:28, 25:19, 25:15, 35:37, 16:18)

Dvorana NCG Aton Nedelišće, gledatelja 150
Suci: Franolić, Vedriš (oba Zagreb)

Centrometal: Kovač, Čičković, David, Gotal, Vincek, Petran, Novak, Marciuš, Posavec, Kurteš, Vabec (trener Kirić)

Mursa: Celan, Vodak, Suk, Jozić, Oršolić, J.Šućur, K.Šućur, Pap, Dudaš, Vranješ, Prlić, Puljić (trener Bogdanović)