Mursa u polufinalu prvenstva

Objavljeno: Subota, 09 Travanj 2016 16:06 Autor:
Mursa u polufinalu prvenstva foto: MOK Mursa-Osijek

Odbojkaši osječke Murse plasirali su se u polufinale prvenstva Hrvatske. Nakon što su u Sisku slavili s 1:3, na domaćem terenu nisu dopustili iznenađenje i pobjedom od 3:0 zasluženo prošli dalje.

Obje utakmice su obilježile brojne oscilacije. U prvom susretu odbojkaši Murse imali su vodstvo od 0:1 i 11:18, ali Sisak je to sve uspješno preokrenuo i dobio drugi set 25:22, a već u sljedećem vodio 7:4. Tada se strateg Murse odlučio na jedan neobičan potez gdje je iz igre izvadio libera Oršolića i srednjaka Juriča, a Marka Kepčiju sa korekcije stavio na srednjaka-primača, dok je Kolarić ušao na korekciju. To je zapravo i urodilo plodom jer je Mursa okrenula rezultat i povela s 19:24. Međutim, i taj set su uspjeli zakuhati. Sisak je zaredom osvojio 6 poena i rezultat na semaforu je 25:24 za domaće i činilo se kako ćemo gledati utakmicu sa početka sezone u kojoj je Sisak gubio 0:1 i 6:12, a zatim sve to okrenuo uvođenjem, tada ozlijeđenog, Gorana Išeka koji je na polusezoni napustio klub. Na kraju svega, Mursa je uspjela skupiti glavu i taj set dobila s 26:28, a četvrti set je bila jednosmjerna ulica.

U Osijeku nije bilo takve drame. Mursaši su prvi set dobili s uvjerljivih 25-18, a drugi set su vodili 19-14, dakle, slično kao i u Sisku. Za nekoliko minuta smo gledali poravnanje rezultata 22-22, međutim Mursa je uspjela dobiti set s 25-23. Treći set je opet bila jednosmjerna ulica u kojoj je Mursa slavila s 25-18 i time se plasirala u polufinale prvenstva Hrvatske.

Ponovljen je tako rezultat od prošle sezone, iako su svi bili jako skeptični glede odbojkaša s Drave. Spomenimo da su klub na početku sezone napustili glavni igrači Prlić, Bogdanović i Oršolić i upravo je to bio razlog zbog kojeg se Mursu bacalo u drugi plan. No, oni su otišli i korak dalje plasiravši se na Final Four kupa, a sada i ponovili uspjeh od prošle sezone u prvenstvu.

U polufinalu ih sada očekuje najvjerojatnije OK Marina Kaštela koja danas igra s ekipom OK Karlovca od 18:00 sati. Prvi susret je završio uvjerljivo na strani Kaštelana i takav ishod vjerojatno možemo očekivati i danas.

 

Autor: Mario Šalinger