Mursaši ponovno bolji od mladostaša sa 3-1

Objavljeno: Nedjelja, 17 Veljača 2013 20:55 Autor:
U samo dva tjedna osječki odbojkaši drugi put su na svom parketu pobijedili Mladost. I u dvoboju prvog kola drugog dijela natjecanja prve skupine Prve A hrvatske odbojkaške lige bilo je 3-1 za domaćina

U samo dva tjedna osječki odbojkaši drugi put su na svom parketu pobijedili Mladost. I u dvoboju prvog kola drugog dijela natjecanja prve skupine Prve A hrvatske odbojkaške lige bilo je 3-1 za domaćina, ali s nešto drugačijim kretanjem omjera po setovima (21-25, 25-21, 25-21, 25-16).

Zagrebački odbojkaši, u čijim je redovima debitirao još nedovoljni uigrani japanski dizač Momota Shimada, a na „srednjaku“ sjajnu rolu odigrao Sandro Vernier, imali su potpunu kontrolu utakmice do prvog tehničkog „time-outa“ u drugom setu. Vodstvo od 1-0 i 9-5 u drugome setu činilo se sigurnim „trasiranjem puta“ prema pobjedi. No, tako nisu mislili i domaći odbojkaši. Ubrzo su pojačali ritam igre i promijenili tijek utakmice...

- Žao mi je što nismo kapitalizirali početnu prednost. Moji igrači kao da su u drugom setu naletjeli na rampu. Ništa im nije išlo, a domaćin je proigrao. Ni u trećem setu nisu znali dalje nakon vodstva 7-3. U četvrtom su nas, pak, suci drastično oštetili, ali treba biti objektivan pa reći da su u prethodna tri seta suci svojim pogreškama više naštetili domaćinu – izjavio je trener Mladosti Željko Nojić.

Inače, suci koji se nisu proslavili na ovoj utakmici bili su Željko Vučak i Milan Zamaklar. 

Sjajno ukomponirana osječka momčad, pod vodstvom Lea Barića, odigrala je vrlo dobru obranu, ostvarila respektabilan napadački učinak, a u drugom setu proradio joj je i blok, s kojim su bitno zakočene mladostaške ambicije u Gradskom vrtu. Dolazeći vikend donosi novi veliki „praznik“ hrvatske muške odbojke – derbi Mladost protiv Mladosti MK u zagrebačkom Domu odbojke.  

Autor: V. K.