Mursaši žele jedno od prva tri mjesta u državi

Objavljeno: Petak, 10 Listopad 2014 12:54 Autor:

Osječki prvoligaš MOK Mursa novu prvenstvenu sezonu otvoriti će derbijem prvog kola, domaćom utakmicom protiv zagrebačke Mladosti.

Za razliku od ostalih utakmica prve skupine koje su na programu u subotu, derbi se igra u nedjelju od 18 sati u dvorani Gradski vrt u Osijeku. Povodom početka prvenstva porazgovali smo s trenerom osječkog prvoligaša Tomom Paunom.
- S pripremama za sezonu započeli smo početkom kolovoza, protekle su u redu. Što se tiče igračkog kadra u odnosu na prošlu sezonu pridružili su nam se Marko Kepčija pristigao iz Rovinja i Davor Bogdanović iz zagrebačke Mladosti. Nadamo se da ćemo podići nivo igre u odnosu na prošlu sezonu - rekao nam je trener MOK Murse, Tomo Paun.
Tijekom priprema njegova ekipa bila je i u Grazu, gdje je odigrala nekoliko utakmica protiv austrijskih klubova. Mursa je prošlu prvenstvenu sezonu završila porazom u polufinalu doigravanja od kasnijeg prvaka, kaštelanske Mladosti. Regularni dio sezone završili su kao peti, od ove sezone očekuje korak naprijed. Otvorili su je gostujućom pobjedom od 3:0 u kupu , protiv novog prvoligaša Borovo- Vukovara.
- Nadam se da će nas zdravlje poslužiti, onda vjerujem da ćemo moći ostvariti ciljeve, što je u najmanju ruku jedno od prva tri mjesta u državi. U ovisnosti o jakosti ostalih klubova želimo ponoviti priču od prije koju sezonu kada su sve momčadi gubile ovdje u Osijeku, ali naravno da i vani želimo što češće dobivati. Želja nam je biti među prve tri ekipe, odnosno popraviti plasman u odnosu na prošlu sezonu - iznio je ciljeve u predstojećoj sezoni trener Murse.
Na pitanje o jačini same lige i favoritima Paun je rekao:
- Sve ekipe koje igraju prvu skupinu respektiramo i poštujemo,svi su kao domaćini nezgodni,možda Mladost Kaštele,Mladost Zagreb i Centrometal su kandidati za naslov, za ispadanje ekipa, koja kod kuće bude gubila bodove
Mursa djeluje vrlo ozbiljno, predsjednik kluba Ivan Trusić početkom priprema za portal glas-slavonije.hr je rekao:
- Ambicije su malo više nego prošle sezone, kada smo bili u problemima, dijelom financijskim zbog nastupa u Europi, a najvećim što nismo s trenerom krenuli u sezonu, nego tek od 12. mjeseca. Ove je godine sve ozbiljnije, puno jače, financije su također osigurane, tako da ni tih problema nećemo imati i ja se nadam da će sezona biti lijepa.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         Autor: M. Gojak