Muška hrvatska reprezentacija U22 bez pobjede

Objavljeno: Ponedjeljak, 01 Kolovoz 2016 00:03 Autor:
Muška hrvatska reprezentacija U22 bez pobjede Foto: HOS

Posljednja utakmica turnira odigrana je između ekipa na začelju tablice, domaćina Hrvatske (6.mjesto) i Slovenije (4.mjesto). Prvi tehnički time out zasvirao je na 8:5 pri vodstvu Slovenije što je već na samom početku prvog seta nagovještavalo da je Slovenija ušla u set ozbiljno i koncentrirano. Hrvatska ubrzo vođena odličnim Petrom Đirlićem (18 poena) počinje smanjivati poen razliku te primora Slovenije izbornika Ksela Iztok da zatražiti prvi time out pri rezultatu 15:12. Ekipe su otišle na drugi time out je pri rezultatu 12:16 nakon kojeg je Slovenija nastavila dominirati i s lakoćom završava prvi set 25:15.

U drugom setu Slovenija je zadržala dominaciju zahvaljujući velikom broju pogreški Hrvatske koja je nakon prvog tehničkog time out-a pri rezultatu 8:6 pokušala smanjiti vodstvo Slovenije te se na kratko približila rezultatom 13:10. Hrvatska na kraju ne uspijeva ozbiljnije ugroziti Sloveniju koja je predvođena Donik Žigom završila drugi set rezultatom 25:18.

U trećem setu na samom početku nije bilo nikakvih naznaka u promjeni igre Hrvatske sve do rezultata 13:11 kada je izbornik Slovenije iskoristio svoj prvi time out. Slovenija boljom koncentracijom i igrom ponovno preuzima inicijativu ne dozvolivši Hrvatskoj da okrene set u svoju korist sve do rezultata 23:23 kada je Hrvatska po prvi put ozbiljno ugrozila vodstvo Slovenije. Dvije pogreške Hrvatske su na kraju dovele do pobijede Slovenije rezultatom 25:23.

Šestan Filip (13 poena) kapetan Hrvatske ekipe izjavio je nakon utakmice: na turniru su sudjelovale sve jake i kvalitetne ekipe zato smo i očekivali teške utakmice i zato smo igrali na sve ili ništa. U jučerašnjoj utakmici s Italijom smo bolje igrali nego večeras. Malo nam se nakupilo umora, fizičkog i psihičkog što je bio možda uzrok današnje nešto lošije igre sa Slovenijom. Čestitam Sloveniji na večerašnjoj pobijedi.

Štern Tonček (13 poena) kratko je izjavio: U večerašnjoj utakmici s očekivali smo bolju igru Hrvatske pogotovo jer ih poznajemo kao dobru ekipu s priprema u Mariboru. U ovu utakmicu smo ušli kao favoriti i to smo uspjeli iskoristiti. Zahvaljujem se našim navijačima koji su nas kroz čitav turnir bodrili s tribina.

Izvor: HOS