Muška odbojka se vratila u Umag nakon 23 godine

Objavljeno: Utorak, 27 Listopad 2015 05:00 Autor:

Nakon 23 godine, u nedjelju smo u Umagu opet gledali službenu mušku odbojkašku utakmicu 2. HOL zapad. 25.10.2015. ostat zapamćen kao povijesni datum u muškoj odbojci za Umag.

Naime, prije 23 godine zadnji put je odigrana jedna službena muška odbojkaška utakmica u Umagu. Nakon dvije godine rada i truda, na teren školske dvorane u Umagu, istrčali su dečki MOK Umaga-CPM Umago u sastavu, Burić Luka (C ), Veznaver Filip, Burić Karlo, Banković Leonard, Favretto Leonardo, Lazarić Erik, Turcovich Eric, Purišić Martin i Bassara Alesandar braniti boje Umaga, predvođeni iskusnim trenerom Draganom Salapurom.

Utakmici su nazočili i dogradonačelnik grada Umaga g. Niko Čančarević, predsjednik Istarskog odbojkaškog saveza g. Klaudio Poropat, tajnik sportske zajednice grada Umaga g. Mladen Zorić, te mnogi drugi sportski i ne sportski djelatnici i time svečano obilježili ovu prvu službenu utakmicu. Okupilo se i 80-tak gledatelja koji su određenim trenutcima utakmice vrlo bučno podržavali naše dečke.

Napetost je u redovima domaćih bila velika, s obzirom da je ovo bio njihov debi u službenim natjecanjima. Nakon odličnog starta u prvom setu, iskusniji gosti privode set kraju i koriste neiskustvo mladih Umažana, rezultatom 25:15.U drugom setu trener Umaga, Dragan Salapura, probao je izmjenama malo razbiti nervozu koja se uvukla u redove domaćih. No, gosti još uvjerljivije završavaju set rezultatom 25:7.Treći set domaći igrači započinju smireno i sigurno te su stvorili odmah i prednost od 4 poena,  ali pri rezultatu 10:6 gosti rade seriju od 8 poena i preokreću rezultat u svoju korist i do kraja seta samo povećavaju prednost do konačnog rezultata 25:16.

Zaslužena pobjeda odbojkaša OK Mlake i čestitke domaćina.Dečki MOK Umaga su pokazali na trenutke da imaju mogućnost ravnopravno se nositi sa svima, no neiskustvo i mali broj utakmica su učinile svoje. Sigurno je da je ogroman napredak vidljiv u njihovoj igri, te postoje još ogromne mogućnosti napredovanja i to samo daje nadu da će iz utakmice u utakmicu to sigurno izgledati sve bolje i bolje, pod palicom našeg trenera Dragana Salapure.

Čestitke još jednom svima, dečkima treneru i publici koja je bila sjajna.Poželimo im puno sreće u budućim susretima.

Autor: Edi Forza