Muška reprezentacija izgubila od Slovenije u Europskoj ligi

Objavljeno: Nedjelja, 19 Srpanj 2015 01:53 Autor:
Muška reprezentacija izgubila od Slovenije u Europskoj ligi Foto: HOU

Hrvatska muška reprezentacija nastavlja s utakmicama Europske lige. U drugom krugu prvu utakmicu protiv Slovenije u Mariboru izgubili su 3:0 (25:22, 25:19, 25:21).

Iako to rezultat ne pokazuje hrvatski reprezentativci nisu odigrali loše, ali su greškama sa servis linije i pročitanim napadima omogućili slavlje Slovencima.
Najbolji igrač utakmice, najbolji smečer i igrač s najboljim servisom (3 as servisa) Ivan Raič lijepo je opisao što se događalo u Sportskoj dvorani Tabor u Mariboru:
- Falilo nam je nekoliko krucijalnih igrača. Pokazali smo dobru igru, ali u nekim momentima nam je falilo, rekao bih, ništa drugo nego iskustvo. Slovenci su se skupili za Europsku ligu, a nama je ona od samog početka priprema za Europsko prvenstvo.
Igor Šimunčić ima dosta mladih igrača koji zapravo koriste Europsku ligu kako bi skupili međunarodno iskustvo. Jesu li Slovenci, koji imaju visoku individualnu kvalitetu danas bili bolji?
- Nisu. Mislio sam da će bti puno jači. Mi smo im dali pobjedu našim pogreškama - zaključio je Raič.

Prilika za popravak nedjeljna je utakmica koji protiv istog protivnika, na istom mjestu, hrvatski reprezentativci igraju u 19:00 sati.

HOU