Muszynianka je pobjedom krenula u obranu naslova

Objavljeno: Utorak, 20 Ožujak 2012 19:40 Autor:

Finalna serija nastavlja se danas, nakon što se Muszyna jučerašnjom pobjedom približila obrani naslova. Još jednom se pokazalo da je Sopot njihova stara mušterija. Nakon glatke pobjede u prošlogodišnjem finalu, dvije lake ovogodišnje pobjede u prvenstvenim susretima ni jučer zbivanja na terenu nisu ponudila drugačiji ishod.

Muszyna je sigurno došla do pobjede, po setovima je bilo 25-20, 25-21 i 25-21 u njenu korist. Rezultatski to izgleda uvjerljivo, ali treba reći da je Sopot i u prvom i u drugom setu imao prednost do 20 poena, da bi onda Muszyna puno bolje odigrala završnicu setova. U trećem setu nije bilo nikakvih dvojbi, Muszyna ga je sigurno držala pod kontrolom. Nema nikakve zamjerke na pobjedu Muszyne, jučer su braniteljice naslova zaslužile pobjedu, igrale su i izgledale bolje.

Igračicom susreta proglašena je Nizozemka Stam-Pilon, iako je odlično utakmicu odigrala i njena sunarodnjakinja Wensink koja je ove sezone više grijala klupu nego igrala. Igračica koja je osvojila najviše poena u redovima Muszyne, ali i na cijeloj utakmici bila je Werblinska, poentirala je 15 puta.

Nakon susreta zadovoljna pobjedom svoje momčadi bila je najbolja igračica jučerašnje utakmice Stam-Pilon:

- Setovi su bili izjednačeni, a pobjednika je odlučilo što smo se mi borili do posljednje lopte. Odigrali smo na istoj razini tijekom cijelog susreta. Ova pobjeda dobra je za nas pred predstojeće susrete. Ako nastavimo igrati kao danas onda se ne moramo brinuti. Prošle sezone u finalu smo dobili Sopot sa 3-0, ali ove sezone oni imaju drugačiju momčad. Ove sezone pobjedili smo ih već treći puta, ne smijemo samo dopustiti da nas uhvate na spavanju.

Potom je riječ uzeo trener Muszyne Bogdan Serwinski:

- Naravno da je moj san za sutra nova pobjeda od 3-0. Znam da će to biti teško sprovesti u djelo. Sjećam se druge utakmice polufinala koju je Sopot igrao protiv Dabrowe, te znam kako oni mogu odigrati u drugoj utakmici. Treba imati na umu da je ovo tek prva utakmica i unatoč rezultatu moramo priznati da je utakmica bila tvrda. Sopot je sastavljen od izvrsnih igračica, ali mi smo također uz svoje individualne kvalitete pokazali danas da smo i prava momčad.

Od Sopota se jučer očekivalo znatno više. Dobro su započeli utakmicu, bili blizu osvajanja prvog seta, ali slabija završnica prvog seta koštala ih je da se nađu u prednosti. U drugome setu ponovio su gotovo isti scenarij i nakon toga povratka za njih nije bilo, treći set bio je formalnost. Nije to bila nezaboravna igra, po ko zna koji put se ispostavilo da je prijem velika boljka u igri Sopota, a i blok igra nije bila dobra.

Realizacija napada također je bila daleko od one koja je potrebna da se dobije utakmica protiv momčadi poput Muszyne. Kuzuch je sa 13 poena bila najuspješnija, sa realizacijom od 36%. Amerikanka Hodge realizirala je 33% napada, a tolika je bila i ukupna realizacija cijele momčadi. Premalo, jer Muszyna je bila na puno boljih 46%. Danas Sopot ako želi pobjediti mora popraviti sve elemente svoje igre. Pokazale su protiv Dabrowe u polufinalu da su sposobne podići razinu svoje igre u 24 sata. Hoće li večeras uspjeti u tome saznat ćemo ubrzo.