Na krilima Fabris i Topić do očekivane pobjede

Objavljeno: Nedjelja, 08 Rujan 2013 16:37 Autor:
Nakon sinoćnjeg okršaja s Rusijom, hrvatske odbojkašice su danas započele utakmicu nešto umornije. Ipak, Bjelorusija  nije mogla protiv još uvijek raspoloženih igračica.

Škakljiv početak hrvatskih reprezentativki bio je očekivan nakon jučerašnje iscrpljujuće utakmice, no sa svježim snagama i danas izuzetnom Fabris, prvi set je završio s 25-19. U drugom setu je bila očita domincija naših odbojkašica. Bjeloruskinje nisu imale šansu za izjednačenje, a u svega dvadeset minuta na semaforu je stajalo 25-10. Naša Mira Topić i danas je igrala odlično te je s osvojenih 10 poena, jednako kao i Fabris, bila najbolja igračica susreta.  Dovoljno je reći da su među top pet najboljih čak četiri naše odbojkašice, a na zadnjem mjestu s pet bodova se našla Mikhailenko.

Treći set, uz par propusta hrvatskih odbojkašica, ipak je prošao glatko (25-19). Među najboljim pucačicama našla su se ista imena - Fabris, Jerkov i Topić. Mjesto najbolje blokerice ovog susreta pripalo je Maji Poljak.  Jedna odlična utakmica naše ženske reprezentacije u čiji konačni rezultat, kroz 70 minuta igre, nije ni na trenutak bilo sumnje.

Sljedeća utakmica na rasporedu je 10.09.2013.(utorak) protiv Nizozemske s početkom u 20 sati uz direktan prijenos na HRT2.

Hrvatska - Bjelorusija 3:0 (25:19, 25:10, 25:19).

Autor: M. Grgić