Najmlađe kadetkinje odbojkaškog kluba Medveščak osvojile Državno prvenstvo!

Objavljeno: Petak, 27 Svi 2016 07:35 Autor:

Na Državnom prvenstvu za najmlađe kadetkinje u mini odbojci koje je nedavno održano u Rovinju najbolje su bile djevojčice iz OK Medveščak i tako postigle najveći uspjeh u devetogodišnjoj povijesti kluba i tituli prvakinja Zagreba dodale i titulu državnih prvakinja.

Na prvenstvu je sudjelovalo 20 ponajboljih ekipa iz cijele Hrvatske koje su bile podijeljene u 4 grupe. Najprije su u grupi pobijedile ekipe iz OK Linga iz Osijeka, OK Poreč, OK Fortis iz Zagreba i OK Đakovo, sve s uvjerljivih 3-0 u setovima. Kao prvoplasirane u grupi u četvrtfinalu su igrale protiv ekipe OK Ferivi iz Višnjevca i ostvarile još jednu uvjerljivu pobjedu s 3-0 (15:0, 15:9, 15:2). U polufinalu ih je čekao najveći mogući izazov, prošlogodišnje prvakinje Hrvatske iz OK Čepin. Prvi set je protekao u bespoštednoj borbi za svaki poen sve do kraja seta koji na kraju, uz malo više sreće, s 15:14 dobivaju djevojčice iz Čepina. U drugom setu, dominira druga trojka Medveščaka (kao i na cijelom prvenstvu) i uvjerljivo ga rješava u svoju korist s 15:7. Treći set bolje otvaraju djevojčice iz Čepina i stječu prednost od nekoliko poena koju održavaju sve do pred kraj seta i rezultata 13:9. No, igračice Medveščaka se ne predaju i nošene navijanjem publike stižu prednost protivnika i u dramatičnoj završnici pobjeđuju 15:14. U finalu slijedi zagrebački klasik protiv dobro poznatih protivnica iz OK Olimpik koje su u drugom polufinalu pobijedile ŽOK Osijek. Djevojčice OK Medveščak potvrđuju dobru formu i odigravaju još jednu odličnu utakmicu i pobjeđuju s 2-0 (15:11, 15:11) za veliko slavlje i naslov državnih prvakinja. Za najbolju igračicu na Državnom prvenstvu proglašena je kapetanica OK Medveščak Nina Mikulić.
Zlatne medalje su osvojile: kapetanica Nina Mikulić, Luna Rimac, Tina Marković, Lucija Vukov, Mia Lucija Falatko, Tea Bogdanović, Dora Dawidowsky, Antonela Žaja, Franka Žaja, Ana Delić, Vivian Gudelj, Maja Dežđek i Klara Bagarić. Treneri Tihomir Bešker i Alka Bešker.
Ovaj uspjeh je još veći s obzirom da najmlađe kadetkinje OK Medveščak treniraju u maloj dvorani OŠ Ivana Gorana Kovačića čije su dimenzije manje od odbojkaškog igrališta, a visina stropa nešto viša od 4 metra.
Veliki uspjeh ove godine su postigle i mlađe kadetkinje u velikoj odbojci koje su bez poraza osvojile prvo mjesto na Prvenstvu Grada Zagreba i Prvenstvu regije Centar, te 6. mjesto na Državnom prvenstvu na kojem je nastupilo 30 ekipa. Kadetkinje su također ove sezone postigle zapažen rezultat osvojivši 4. mjesto na Prvenstvu Grada Zagreba dok su juniorke bile pete. Za sve ove uspjehe svakako su zaslužni i predsjednik kluba i trener mlađih kadetkinja Damir Štokić, te trenerica kadetkinja i juniorki Petra Rajković.
Odbojkaški klub Medveščak trenutno ima više od 150 članova u dobi od 8 do 18 godina , treniraju u tri dvorane, dvije na Šalati u OŠ Ivana Gorana Kovačića i Međubiskupijskom sjemeništu, te na Kaptolu u OŠ Miroslava Krleže.
S obzirom na odlične rezultate u ovoj sezoni i veliki potencijal OK Medveščak se od sljedeće sezone počinje natjecati i u seniorskoj konkurenciji.