Nakon 0-1, domaćin se „posložio“ i rutinski slavio

Objavljeno: Utorak, 26 Ožujak 2013 21:59 Autor:
Odbojkaši Mladosti pobjednički su zaključili drugu fazu natjecanja u hrvatskom prvenstvu te će pretposljednjeg dana ožujka u četvrtfinalno doigravanje s Centrometalom.

Odbojkaši Mladosti pobjednički su zaključili drugu fazu natjecanja u hrvatskom prvenstvu te će pretposljednjeg dana ožujka u četvrtfinalno doigravanje s Centrometalom.

Za 3-1 protiv momčadi Siska (po setovima: 23-25, 25-14, 25-18, 25-21), domaći trener Željko Nojić morao je progutati „gorku pilulu“ koju su mu priuštili Mladostaši odbojkaškom „uspavankom“ u prvom setu.

- Loše smo počeli utakmicu, neki igrači kao da su bili isključeni, a nakon katastrofalne igre, dobro smo i izvukli početni set sa samo dva poena zaostatka. Ne bi bilo pravedno da smo osvojili prvi set, zasluženo je pripao gostima – kao i uvijek objektivan je bio trener Mladosti.

Već u drugom setu domaćin je s nekoliko promjena u šestorci „uhvatio željeni ritam“. Borbeni Siščani više se nisu uspjeli vratiti igri iz prvog seta, vodili su i ozbiljnije prijetili još samo u prvoj polovici trećeg seta.

Uz standardno učinkovitog domaćeg kapetana Nojića, sjajno napadačko izdanje prezentirao je Fran Peterlin, a s druge strane koliko-toliko parirali su im iskusni Matija Tepavac i Alen Kostelac.

MLADOST: P. Čičković 8, Orešković 8, D. Nojić 14,  Mudrovčić 3, Marelić, Sedlaček 9, Mrakužić (L), Shimada 4, M. Čičković, Peterlin 20, Zimakijević (L), Bingula.

SISAK: Keranović 1, Komosar 3, Pavlić 5, Pavičić 1, Alić, Tepavac 17, Kostelac 11, Alihodžić (L), A. Kostelac 1, Sofilić 8.

U subotu, 30. ožujka, Mladost otvara doigravanje prvim četvrtfinalnom dvobojem s Centrometalom (Dom odbojke, 17 sati), a dva sata kasnije Siščani su na svom parketu, u SD Brezovica, domaćini Rovinju. 

Autor: V. K.