Nakon operacije: Unukić počela trenirati

Objavljeno: Srijeda, 11 Rujan 2013 10:02 Autor:
Ivana Unukić, samo tri mjeseca nakon teške operacije koljena ponovno je na treningu. Za sada lagano, ali ne napušta ju optimizam da će i ove godine bar u drugom dijelu prvenstva razbijati protivničke obrane.

Nakon operacije prednjih križnih ligamenata i dva meniskusa krajem lipnja Ivana Unukić, smečerica za koju lijeka nisu imali u prošloj sezoni ni jedna obrana ponovno je na parketu i trenira. Doduše, za sada samo servira, radi snagu i vježba s loptom u paru. No, kako je to bilo?

Kvalifikacijska utakmica u Poreču. Ulog je ulaz u 1b ligu. Rezultat 1:1 koji obećava i prolaz dva kola prije kraja. Adrenalin doista jak i naizgled bezazleni sudar s protivničkom igračicom koljenima. No, pad, strašna bol i jauci odmah je slutilo na loše.

- Kad osjetiš taj udarac i tu bol, odmah znaš je li ozbiljno ili nije, ističe Ivana s kojom smo razgovarali na treningu s njezinom ekipom, OK Agrotehnika u osječkoj dvorani JUG.

Nakon te utakmice prve dijagnoze i na osječkoj traumi, i kod specijalista su bile da je riječ o samo jakom udarcu. No, magnetska rezonancija je bila neminovna i strašna.

Kad saznaš da moraš na operaciju… To je grozan osjećaj. Budući da mi je i sestra sama već prošla sličnu ozljedu, otprilike sam znala što me čeka. A to nije nimalo lako. Znaš da te takva povreda i operacija baca van terena na prilično. Onako, na duže vrijeme. Treba zatim i gledati svoju ekipu kako igra, dok ti ne možeš ništa. I sve to jako teško pada jednom sportašu koji trenira otkad zna za sebe, ističe kaže Unukić, sada tri mjeseca nakon operacije koja kompletni oporavak obavlja kod osječkog fizioterapeuta Steve Kurica.

No, čim se počne hodati, čim se vidi neki napredak, znaš da ćeš se vratiti i trenirati i dalje, biti jači i bolji. Trenutno radim na tome da se noga vrati u stanje koje je potrebno da se mogu izvoditi skokovi i sve ostale kretnje u odbojci. Nije to nimalo lako, ali sve se može kad se hoće. Radim na tehnici dok ne mogu skakati, i bavim se fakultetom, rješavam ispite i slično, govori ova odlična studentica Ekonomskog fakulteta u Osijeku.

Autor: L. F.