Nakon poraza i jedna pobjeda za juniorke

Objavljeno: Nedjelja, 15 Travanj 2012 08:28 Autor:
Slavlje Slovenije nakon pobjede. Slavlje Slovenije nakon pobjede. Foto: www.cev.lu

Petak trinaesti bio je poguban za naše juniorske predstavnice. Na drugoj strani mreže bila je Švedska koja je kroz 108 minuta igre došla do pobjede. Rezultat je bio 3:1 ( 25:18, 12:25, 31:29, 25:19).

Jučer je pak bila nešto drugačija priča.

Slovenske uzdanice su u još jednoj odličnoj i dramatičnoj utakmici došle do pobjede protiv Španjolske. Njihov trener, Bruno Najdić, opustio se nakon prva dva seta kada je na semaforu bilo 2:0 za njegove djevojke. Slično se dogodilo i djevojkama koje su pobjedu morale tražiti u petom setu te ipak došle do 3:2 (25:18, 25:16, 17:25, 20:25, 15:12).

- Dosta smo griješili ali nam je servis bio jako dobar. Ovo je težak turnir i moramo se još bolje koncentrirati na idućoj utakmici. Pobjeda bi nam značila direktan prolaz na završnicu EP-a u Turskoj, - rekao je trener nakon utakmice.

Na drugoj klupi, Jose Miguel Serrato, bio je nezadovoljan:

- Ako smo jučer igrali najbolju utakmicu i tako pobijedili Belgiju, onda nam je ovo danas zasigirno najlošija od početka ovog turnira.

Dnevni raspored utakmica započeo je susretom Hrvatske i Ukrajine. Naše su juniorke,uz potporu grupe navijača, bile motivirane za razliku od suparnica. Ukrajinke nisu bile toliko "svježe", osobito  nakon poraza od Slovenije dan prije. Trener Hrvatske, Nino Matjačić, našalio se:

- Juniorke vjerojatno igraju u skladu s ovim mjesecom kada je i vrijeme malo sunčano pa kišovito. Takva je i naša igra: imamo uspone i padove, ali zaista sam zadovoljan rezultatom ove utakmice.

Djevojke su zabilježile pobjedu 3:1 (16:25, 25:20, 27:25, 25:18), a danas na parketu očekuju Španjolke.

Zadnju utakmicu su igrali Švedska i Belgija, favorit turnira u Novoj  Gorici koji je susret završio pobjedom 3:1. Igrat će danas protiv Slovenije, te se boriti za svoju kartu za EP.

Više na stranicama CEV-a.

 

Odbojka.hr