Nakon raskola u Upravi nastao ŽOK Osijek 06

Objavljeno: Četvrtak, 03 Listopad 2013 11:24 Autor:
Osječke odbojkašice u Prvoj ligi nastupati će s novim imenom Osječke odbojkašice u Prvoj ligi nastupati će s novim imenom Foto: J.Šeri
Još tamo u lipnju zakuhalo se u ženskom osječkom odbojkaškom prvoligašu. Bivši član Uprave Damir Rukovanjski direktno je optužio aktualno rukovodstvo na čelu s predsjednikom Darkom Rukavinom te Zoranom Prodanovićem, za kojeg je smatrao da je i u sukobu interesa, te da zapravo vodi klub “iz sjene”.

Rukovanjski je tada u tajnosti čak sazvao i novu Skupštinu, a za pravo mu je dala i Služba za opću upravu. Uslijedile su tada optužbe s obje strane, angažirali su se odvjetnici, krenulo se u žestok okršaj, koji ipak na kraju nije prešao granicu dobrog ukusa. Jer da se to dogodilo, pitanje je što bi na kraju bilo s klubom. Čak se spominjalo i gašenje i moguća selidba u najniži odbojkaški ligaški razred. Bila bi to nepopravljiva šteta, jer igračice i stručni stožer svojim su igrama pokazali da zaslužuju nastup u prvoligaškoj konkurenciji. Na kraju, zakopane su ratne sjekire, formirano je novo klupsko rukovodstvo, a zbog promjena u statutarnom dijelu, ime je dobilo i novi dodatak, ŽOK Osijek 06. Na njegovu čelu sada je Toni Brdarić, inače dopredsjednik Hrvatske odbojkaške udruge, koja je dala zeleno svjetlo za popravak štete bez ozbiljnijih posljedica.

- Bili smo optimisti glede pozitivnog rješenja. Istina, sve ovo nije bilo potrebno, mogla je nastati pogubna šteta za klub, koji ipak nastavlja tamo gdje je stao. Stoga vjerujem da je ovo dobra pouka za budućnost, da se nešto slično ne ponovi - rekao je Brdarić, koji je sa svojim najbližim suradnicima (Duško Živković i Dario Fančović prije svih) “ugasio požar”. Nakon potpune stabilizacije situacije, Brdarić planira uskoro prepustiti čelno mjesto u klubu, gdje će i dalje aktivan biti bivši predsjednik Rukavina, koji bi trebao obnašati funkciju izvršnog dirketora.

Autor: N. Benčina