Nakon trilera sa Siskom, Mladostaši u finalu Kupa s Kaštelanima

Objavljeno: Nedjelja, 20 Prosinac 2015 12:15 Autor:

U finalu Hrvatskog kupa za odbojkaše igrat će dva najbolja hrvatska kluba - zagrebačka Mladost i kaštelanska Mladost Marina KŠ. Epilog je to burne polufinalne subote, u kojoj su najprije Kaštelani svladali osječku Mursu sa 3-1 (25-20, 24-26, 25-20, 25-23), a potom Zagrepčani izvrsni Sisak sa 3-2 (25-22, 13-25, 23-25, 25-14, 15-12).

Pritisak u glavama domaćina i dosad neviđeno fanatična momčad Siska učinili su drugi polufinalni dvoboj iznimno dramatičnim. Prvi set je sličio nedavnoj utakmici u PH, Mladost je kontrolirala igru i bez većih oscilacija stigla do vodstva. No, potom su Siščani zaigrali na sve ili ništa. Razornim servisima, ponajprije Matije Tepavca i Gorana Išeka, ozbiljno su uzdrmali mladostaški prijam i pobjednički koncept u cjelini. Rješenja nije bilo, domaćin je ostao na pomalo neobičnih 13 poena u setu. U trećem setu Mladost se upjela konsolidirati, održavala je visoku prednost (9-4, 12-8, 17-13) veći dio seta, ali ne i onda kada je bilo najpotrebnije. Završnica seta bila ponovno u znaku Siščana koji su poveli sa 2-1. Mladost se uspjela vratiti u četvrtoj dionici igre, ali i dostojno uzvratiti za ponižavajući drugi set. Uz solidnog Marelića, napadački je proradio i Rendić... Ni to nije obeshrabrilo Siščane. Otvorili su peti set sa 3-0, a nakon razdoblja mladostaške dominacije, uspjeli su 6-10 izjednačiti na 10-10. Preveliki ulog natjerao je domaće igrače na maksimalan napor i koncentraciju pa su završni “rulet-set” dobili sa 15-12. Taj triler naprosto je trebalo preživjeti - kapa do poda i jednima i drugima!

Trener Mišin očekivao je drugačiju utakmicu od one prvenstvene:

- Siščani su fenomenalnim servisima radili stalni pritisak na nas, ali nisu nas iznenadili. To sam uoči utakmice i najavljivao jer jedino gdje su nas mogli napasti bio je upravo servis. Kako su to radili njihovi najiskusniji igrači Tepavac i Išek, ni mnoge europske momčadi ne bi se postidjele takvih servisa... Izvukli smo živu glavu, sačuvali kožu, mislim da je ova utakmica dodatno ojačala moje igrače i siguran sam - bit će nam lakše igrati u finalu. I u dosadašnja tri finala s ovom momčadi uvijek smo se više mučili u polufinalu. Očekujem dobru utakmicu s Kaštelanima, dobro ozračje na tribinama i naravno, osvajanje trofeja.

Obilje komplimenata Siščanima izrekli su nakon utakmice i neki mladostaši. Dok je Kruno Strahija apostrofirao kako je bilo pravo umijeće vratiti se u utakmicu pri takvom izdanju odbojkaša iz Siska, Hrvoje Zelenika je ustvrdio kako su gosti igrali “čak i iznad svojih mogućnosti”.

MLADOST: Kos (L), Orešković, Hanžić, Martinko, Mrakužić (L), Strahija, Vujović, Šmitlehner, Peterlin, Marelić, Zelenika, Rendić. TRENER: Tomislav Mišin

SISAK: Šarčević (L), G. Išek, Alić, Vakufac, Tepavac, Sabljak, Komosar, Duraković, A. Išek, Sofilić, Bakonji. TRENER: Dario Batnožić

Finale Kupa Mladost - Mladost Marina Kaštela igra se u Domu odbojke od 17 sati (HTV 4).

Spektakl neće izostati, nemojte ni vi, cijenjeni ljubitelji odbojke, posjet Domu odbojke je besplatan.