Narbonne se polako budi, Snippe opet ozlijeđen

Objavljeno: Petak, 16 Siječanj 2015 16:16 Autor:
Narbonne se polako budi, Snippe opet ozlijeđen Foto: cev.lu
Derbi ekipa iz donjeg dijela prvenstvene ljestvice, a samim time i jako bitna za obje momčadi. Gosti polako "hvataju" konce, dobili su dvije od tri zadnje utakmice.

Saint Nazaire nije dobro prošao kod Toursa, poraženi su u tri seta bez da su imalo zaprijetili aktualnim prvacima. Samo u prvom setu su napravili 10 pogrešaka na servisu od 19 pokušaja, a tako se ne može igrati s Toursom.

Trener Gosselin je bio razočaran:

Bilo je nerealno očekivati pobjedu, ali razočaran sam načinom na koji smo izgubili. Konečny nije imao svoj dan, njega smo zatvorili, no Tours ima puno opasnih igrača. Nedopustivo je da u jednom setu imamo 10 servis pogrešaka. Moramo se vratiti nekim osnovama i raditi na njima. 

Uz lošu prezentaciju Saint Nazaire je zadesila nova ozljeda. Primač Snippe je krivo doskočio nakon jednog napada u trećem setu i morao je napustiti teren. O težini ozljede se ne zna puno.

Snippe je tko zna koji igrač koji nam se ozlijedio ove sezone. Teško je raditi u takvim uvjetima, stalno nam netko nedostaje, no moramo pronaći snage i sve prevladati. Utakmica s Narbonneom je jako bitna, dijele nas tri boda i ne želimo se naći u situaciji da opet spašavamo prvoligaški status. To znači pobjedu u subotu - rekao je Gilles Gosselin. 

Niti Narbonne nije imao sreće s ozljedama tijekom sezone, no barem u ovom trenutku trener Martin na raspolaganju ima sve igrače. To se vidi na igri i rezultatima, djeluju puno kompaktnije, a dobili su dvije od zadnje tri utakmice. Bez obzira što se radi o domaćim pobjedama vidi se iskorak, napokon su izašli iz opasne zone i Martin može biti zadovoljan.

U zadnjem su kolu s 3:2 svladali Beauvais i povećali prednost pred 13. Nantesom na četiri boda. 

Dobili smo jednu od najboljih momčadi u ligi. Moram reći da je utakmica bila jako teška, fizički i psihološki iscrpljujuća, no igrači su dali sve od sebe. Sada moramo nastaviti u tom ritmu, iduće je gostovanje kod Saint Nazairea i pobjeda bi nam značila jako puno - rekao je Martin. 

Falasca je protiv Beauvaisa ostvario 20 poena, no sjajnu utakmicu su imali srednji blokeri Wendt i Trefle. Prvi je ostvario čak 15 poena (šest blokova) dok je Trefle dodao 12, kao i primač Diaz. 

Gostovanja su veliki problem za Narbonne ove sezone. U utakmica ne da nisu pobijedili nego nisu uzeli niti jedan bod, a skupili su sedam setova. Bez pobjeda na strani ne može se zadržati prvoligaški status, to u Narbonneu dobro znaju pa trener Martin ističe važnost predstojeće utakmice:

Bez pobjede smo u gostima i trenutna statistika izgleda "ružno". Vjerujem da to možemo promijeniti u subotu. Trebat će nam najbolje izdanje u gostima dosad.

Najave gotovo svih današnjih odbojkaških utakmica pronađite na portalu dvoznak.com, adresi za pametno klađenje.

dvoznak.com