Nastavak pobjedničkog niza OK Gorice

Objavljeno: Ponedjeljak, 16 Veljača 2015 10:05 Autor:

U prvom kolu drugog dijela 1.A Hrvatske odbojkaške lige, točnije u sedmom kolu drugog dijela prvenstva zbog prijenosa bodova iz prvog dijela, odbojkaši OK Gorice na Valentinovo su pobijedili MOK Šibenik 3:2 u setovima (25:17, 13:25, 25:22, 20:25, 15:11).

Iako su Goričani Šibenčane pobijedili s 3:0 u setovima u posljednjom kolu prvog dijela prvenstva prije tjedan dana, ova je utakmica bila potpuno drugačija, istaknuo je trener Goričana Nikola Jugo.

Oni su se za ovu utakmicu malo više nabrijali, a mi smo ovaj tjedan malo slabije trenirali što zbog poslovnih obveza, što zbog obveza na fakultetu, ali i nekih ozljeda. Tako da se ta finoća prošle utakmice osjetila, nismo bili pravi, ali to je sada već odlika dobre ekipe da i kada loše igra pobjeđuje - rekao je Jugo nakon utakmice te je dodao kako čestita Šibeniku na većoj borbenosti u ovoj utakmici nasuprot one prije tjedan dana. No, ponovno su i u ovoj utakmici, usprkos rezultatskom minusu pogotovo u drugom setu, igrači Gorice pokazali zajedništvo te su ponovno pokazali da su prava ekipa u kojoj se svaki igrač, bio na terenu ili na klupi, može osloniti na drugoga.

- Ono što me veseli je da se dečki nisu predavali od prvog do zadnjeg poena. Ipak, imamo tu jednu slabiju rotaciju u igri kada je kapetan Jurica Skorin u zoni četiri. Radit ćemo na treninzima na toj situaciji jer nam se u svakoj utakmici dogodi da izgubimo pet do šest poena baš u toj rotaciji. No, izvukli smo opet sve svojom borbenošću - istaknuo je Jugo. Potrebno je spomenuti kako je ovoje četvrta uzastopna pobjeda Goričana u 2015. godini s kojom su učvrstili prvu poziciju na tablici treće skupine drugog dijela 1.A lige. Tako su se približili ulasku u doigravanje za prvaka Hrvatske, ali i ulasku u prvu jakosnu skupinu u sljedećoj sezoni.

No, o tome nitko u klubu trenutačno ne razmišlja. Kako i sam Jugo kaže, igrači i on idu iz utakmice u utakmicu, iz treninga u trening, iz tjedna u tjedan. Sada je vrijeme za malo odmora nakon kojeg se nastavlja s treninzima i pripremom za sljedeću utakmicu. Goričani će ovaj vikend otputovati u Pulu gdje se sastaju s OK Centurionom iz Pule. U prvom dijelu prvenstva Gorica je u Pulu pobijedila s 3:1 u setovima dok su u Velikoj Gorici slavili Puležani s 3:2 u setovima.