Navijači Perugije tribinu u dvorani nazvali po preminulom sinu Gorana Vujevića

Objavljeno: Srijeda, 12 Studeni 2014 23:25 Autor:
Veliki igrač i veliki čovjek. Goran Vujević je u svakom klubu, gradu ostavio dubok, neizbrisiv trag. Naročito u Perugiji, gdje ga navijači jako poštuju.

Koliko je cjenjen, slavni odbojkaš uvjerio se nedavno kada su navijači južnu tribinu dvorane „PalaEvangelisti“ nazvali po njegovom petogodišnjem sinu Stefanu, koji je prošle godine iznenada preminuo. Gesta za divljenje upriličena je na godišnjicu smrti ljubimca „tifoza“, kada je postavljena ploča.

- Sve je krenulo od navijača - priča u telefonskom razgovoru, skrivajući, kao i uvijek, emocije Goran Vujević.
- Pitali su moju suprugu Francesku i mene da li smo saglasni da pokrenu neku vrstu peticije da se južna tribina nazove po Stefanu. Prihvatili smo sa zadovoljstvom.

Takav odnos prema Goranu i njegovima nimalo ne čudi, jer je uvijek zračio dobrotom i skromnošću.

- Veliki je broj ljudi posljednjih godinu dana uz nas - kaže Vujević.
- Na ovaj način željeli su ukazati čast i meni, i mojoj obitelji, i Stefanu. Peticiju je potpisalo nekoliko tisuća ljudi. Prijedlog je predan gradonačelniku i ljudima zaduženim za sport u općini, što su oni prihvatili. Ponosni smo što će Stefanovo ime vječno biti upisano na ploči južne tribine.

Iznenadni odlazak najstarijeg Vujevićevog sina potresao je sve koji su ga upoznali na utakmicama Perugije...

- Imamo veliku podršku. Stefana su znali otkad se rodio. Dolazio je na treninge, utakmice. Trčkarao je, igrao se poslije utakmica. Bio je veselo dijete, dosta radoznalo. Stefan je bio specifičan za svoje godine, lako je komunicirao i uspostavljao kontakt sa svima. Svi su ga voljeli - govori Vujević.

U najtežim trencucima Goran i njegova obitelj osjetili su koliko su voljeni i cijenjeni u Perugiji.

- Svi su nam htjeli pomoći. Jako sam im zahvalan. Ne doživljavaju me kao stranca, već kao svog. Među nama postoji poštovanje i međusobno razumijevanje. Osjećamo bliskost sa ljudima u našoj okolini - ponosan je Vujević.

Jedan od najboljih odbojkaša svih vremena s ovih prostora ljetos je razmišljao objesiti tenisice o klin. Ipak, odlučio je da i u 42. godini pomogne klubu, čiji je i kapetan.

- Razmišljao sam o kraju karijere. Razgovarao sam sa predsjednikom kluba, sa trenerom Nikolom Grbićem šta da radimo dalje. Dogovorili smo se da pomognem kao igrač, jer ojsećam da sam i dalje fizički sposoban. Istina nisam starter, već ulazim po potrebi. Uostalom, Nikola je do prije par mjeseci bio u istoj situaciji i najbolje me razumije - ističe Vujević.

Ambicije ttalijanskog kluba su velike.

- Lani smo igrali dva finala i želimo barem ponoviti taj uspjeh. Igramo na tri 'bojišta' i želimo svuda otići do kraja. To neće biti lako i zato idemo iz utakmice u utakmicu da vidimo koliko zaista možemo - naglašava Vujević.

PROFESIONALCI

Popularni „Kvisko“ i novi trener Perugije Nikola Grbić u reprezentaciji su godinama djelili dobro i zlo. Kakav im je sada odnos, pitamo Gorana?

- Specifičan, kao i sa Slobodanom Kovačem - naglašava Vujević.
- Kada uđemo u dvoranu, kada počne trening, prestaje se s prijateljstvom. Trudim se ispunjavati sve zahtjeve trenera, da maksimalno radim. Obojica smo profesionalci i dobro znamo što nam je raditi. Izvan dvorane se družimo, naše obitelji se posjećuju, djeca se igraju. Viđamo se, ali smo na terenu igrač i trener.