Ne želim pričati o otkazima, pozornost zaslužuju igračice koje su izborile EP

Objavljeno: Ponedjeljak, 17 Rujan 2012 11:58 Autor:
Igor Lovrinov Igor Lovrinov Foto: Sandro Donda
Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija plasirala se na Europsko prvenstvo! Dan nakon utakmice protiv Rumunjske dojmovi su se slegnuli, a nakon svega ostaje činjenica da odbojkašice unatoč silnim problemima uspijevaju u kontinuitetu izboriti nastup na europskoj smotri.

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija plasirala se na Europsko prvenstvo! Dan nakon utakmice protiv Rumunjske dojmovi su se slegnuli, a nakon svega ostaje činjenica da odbojkašice unatoč silnim problemima uspijevaju u kontinuitetu izboriti nastup na europskoj smotri. Hrvatska odbojka već odavno se nalazi na niskim granama, okupljanje reprezentacije gotovo da je postala muka, a ne čast. Ipak, Igor Lovrinov je preuzeo izborničku dužnost u teškom trenutku i uspio sastaviti respektabilan sastav. Rezultati u kvalifikacijama su najbolja potvrda.

- Unatoč svim problemima mislim da smo odigrali odlično i zaslužili plasman na Europsko prvenstvo. Imaamo pet čistih pobjeda od 3:0 i samo jedan poraz i tu zapravo ništa nije sporno. Na kraju smo ostvarili i tu pobjedu protiv Rumunjske koja nam je trebala, ustvrdio je Igor Lovrinov, izbornik hrvatskih odbojkašica.

Iako su hrvatske odbojkašice slavile 3:0, susret protiv Rumunjske bio je sve samo ne lagan budući da se u svaku završnicu seta ušlo u rezultatskom egalu.

- Bili smo bolji od Rumunjske, izgledali smo kao ekipa. Znao sam da neće biti lako, Rumunjska je individualno gledajući bolja ekipa od nas, okupili su sve najbolje igračice u reprezentaciji, ali nisu bili ekipa. U našim redovima fokus je bio na tome da budemo strpljivi jer znali smo da Rumunjke imaju dosta uspona i padova. Tako smo se međusobno bodrili i kada smo gubili jer znali smo da će doći naša prilika, dodao je riječki stručnjak koji se u nezahvalnom trenutku, nakon odlaska Damira Jurka, prihvatio uloge izbornika.

Iduće godine u petom mjesecu hrvatske odbojkašice očekuju kvalifikacije za SP, pa Meditreanske igre, a onda i Europsko prvenstvo na kojem su nastup izborile u subotu. Pitanje je što će biti s igračicama koje se nisu odazavale, a tu je niz imena koje kvalitetom imaju mjesta u prvom sastavu. Lovrinov je imao spreman odgovor.

- Jednostavno mislim da te igračice ne zaslužuju da im posvećujemo medijski prostor u ovom trenutku. Igračice su otkazivale iz raznih razloga, neke opravdano, neke ne. Pozornost zaslužuju one koje su igrale, barem u trenutku kada su se plasirale na Europsko prvenstvo, rekao je Lovrinov koji će već u ponedjeljak navečer biti na treningu ŽOK-a Rijeka.

- Već u ponedjeljak sam na treningu i opet kreće borba. Tanki smo u igračkom kadru, probat ćemo se posložiti najbolje što znamo. Moramo izvući najbolje od ovog što imamo, nije sjajna situacija, ali teško se sjetiti kada je zadnji put bilo dobro. No, svugdje je tako, zaključio je Igor Lovrinov.

Autor: Marko Babić