Neočekivani poraz na oproštaju

Objavljeno: Nedjelja, 01 Travanj 2012 09:46 Autor:
Na slici novogradiške odbojkašice četvrtoplasiarane prvoligašice. Na slici novogradiške odbojkašice četvrtoplasiarane prvoligašice.

I to se dogodilo. U prevelikoj želji da se od svojih gledatelja rastanu pobjedom i tako na svečan način obilježe izuzetno uspješnu sezonu i sjajni plasman na četvrto mjesto u prvoligaškoj konkurenciji, novogradiške odbojkašice su zatajile, ne toliko u igri, koliko u pristupu igri.

Prosto ih nije išla lopta u ključnim trenucima, bilo je nerezonskih dodavanja, previše „kuhanja" umjesto smečeva, koje su jedino u razumnoj mjeri pucale Iris Ivaniš i Karla Glasnović, a tek povremeno ostale. NG libero Vidošić zaustavila je brojne lopte, ali nije bilo timskog rada, dobrih dodavanja i priprema za poentiranje. Gošće iz Splita imale su 4 izuzetno visoke igračice koje su stvarale nepremostive prepreke, jer blok Gradišćanki nije bio dovoljno visok da bi zaustavio njihove smečeve. Nasuprot, njihova visina je već na mreži zaustavljala domaće smečere i umjesto poena, iz kontrabloka su suparnice poentirale. Uz sve to, možda i silna želja za pobjedom na oproštaju, igračice su ušle u utakmicu previše ležerno, pa su svi pokušaji trenera Runjaša da iz „probudi", potakne i angažira na veću borbenost i efikasnost nije uspjela. Zasluženo su poražene s maksimalnih 0:3, što, uistinu nitko nije očekivao. Tako su umjesto radosnog završetka sezone prilično tužno završili utakmicu.

ŽOK Nova Gradiška protiv Brda iz Splita imao je ovaj sastav: Franka Zubović, Antonija Mlinac, Doroteja Petričević, Darija Banožić, Klara Vukšić, Iris Ivaniš, Anja Barač, Marina Vidošić, Karla Glasnović, Lucija Dautović, Antonija Čeliković i Helena Šimunović, uz trenera Damira Runjaša.

 

Izvor: NG online