Neočekivani poraz Valpovčana na domaćem terenu

Objavljeno: Utorak, 25 Veljača 2014 00:23 Autor:
Prvi poraz na domaćem terenu Prvi poraz na domaćem terenu foto: T. Pavleković

Odigrana je zaostala utakmica 10. kola istočne 2. A lige između OK Valpovke i MOK Murse III. Mursa je na gostujućem terenu slavila s uvjerljivom pobjedom 0:3 (19:25, 22:25, 21:25)

Već u prvom setu, Mursa pokazuje veliku želju za pobjedom i izvrsnim servisom i napadom počinju utakmicu. Valpovčani nisu imali pravi odgovor na žestoke smečeve, a i prijem im je bio vrlo loš. Nakon 20 minuta igre, Mursa osvaja prvi set.

Ivan Horvat obećavajuće otvara 2. set i svojim smečom i napadom podiže Valpovčane na noge. Ostatak seta igralo se vrlo napeto, no bilo je puno promašenih servisa Valpovčana što Mursu ponovno dovodi u vodstvo. Kraj seta završava Franjo Nikolić promašenim servisom na 22:24 i tako Mursi poklanja poen za osvojeni i 2. set.

U 3., posljednjem setu, Mursa pokazuje sve svoje kvalitete, no Valpovčani  imaju odgovor na njih. Borilo se za svaki poen. Da su živci popustili dokazuje žuti karton koji Mursa dobiva nakon protestiranja Marka Marošavića koji demonstrativno udara loptom o pod nakon izgubljenog poena. Set završava Ivan Oršolić u korist Murse izvrsnim servisom i tako Valpovčani gube prvu utakmicu na domaćem terenu u zadnje 3 godine.

Trener Murse, Zvonimir Bogdanović, zadovoljan je igrom svoje ekipe. Valpovčani nisu zadovoljni svojim učinkom, no, kako i sami kažu, presudila je količina treninga.

Unatoč porazu domaćina, gledatelji su bili zadovoljni odbojkom koju su dečki ove dvije ekipe prezentirali.

OK Valpovka – MOK Mursa III 0:3 (19:25, 22:25, 21:25)
Gradska dvorana, Valpovo
Suci: Milan Zamaklar, Željko Vučak

OK Valpovka: Biro, Horvat D., Čamagajevac, Horvat I., Nikolić, Rajković, Cindori, Bartolović, Matković
Trener: Nenad Petrović

MOK Mursa III: Ivan Oršolić, Luka Kraljević, Ivica Jozić, Ivan Kovačević, Živko Bešlić, Marko Marošavić, Roberto Varga, Đuro Čošković, Ante Kišasondi
Trener: Zvonimir Bogdanović

Autor: Tena Pavleković