Neugodan poraz odbojkaša Murse na uvijek vrućem gostovanju u Nedelišću

Objavljeno: Subota, 15 Veljača 2014 23:41 Autor:

U susretu koji je direktno odlučivao o četvrtom mjestu odbojkaši Centrometala uspjeli su po prvi puta u sezoni pobijediti Osječane i pobjeći na sedam bodova prednosti tri kola do kraja regularnog dijela prvenstva.

Od samog početka Centrometal je bio dominantan. Na servis Kurteša poveo je 5:0, kasnije i 9:2. Svi igrači domaćina bili su na nivou. Petran je odlično lovio servise, a Gotal razigravao napadače. Dobrim servisima, obranom, dizanjem, blokom i igrom u napadu ta je prednost održavana cijeli set, na kraju je završilo 25:18.

Drugi set sada na servis Gotala Centrometal vodi 3:0. No gosti se ne predaju i izjednačuju kod 8:8. Potom opet Centrometal bježi na četiri razlike. Mursa opet to stiže za 13:13. Centrometal treći put bježi na prednost 20:16, ali opet Osječani dolaze na poena zaostatka. No novom serijom servisa Čičkovića i napadom Kovača Centrometal odlazi na 23:19 i tu je set odlučen. Završava 25:20.

U trećem setu na prvom odmoru vodi Mursa sa 8:5. Zadnju prednost imaju kod 9:7. Kurteš to servisom preokreće. Zadnji put je poravnato kod 12:12. Poen ili dva prednosti Međimurci zadržavaju do same završnice kad je 20:19. Tada stvar rješava Vincek odličnim servisima i kod 24:19 Centrometal dolazi do pet meč lopti. Treću prolazom u napadu koristi kapetan Tomica Posavec za veliko slavlje domaćih.

Treba napomenuti da su domaći navijači bili vrlo bučni, ali korektni. Ton navijanju davala je mala grupa iz Macinca na bubnjevima, a što je ostatak publike glasno pratio.

U narednom kolu Centrometal odlazi u goste zagrebačkoj Mladosti, dok Rovinj dočekuje Rovinj.

Trener Kirić: „Iznimno bitna pobjeda koja nas sasvim približuje četvrtom mjestu prije doigravanja. Tamo ćemo se opet susresti sa Osječanima. Dobro je imati prednost domaćeg terena. Ono što je jednako tako bitno je da se doigravanje igra samo za prvaka. To znači da ćemo po svemu sudeći sezonu završiti na četvrtom mjestu što će biti najveći uspjeh našeg kluba u dvanaest godina nastupa u prvoj ligi. No treba prvo odraditi ova tri kola. Teoretski nas Mursa još može stići. Stoga očekujem od svojih igrača maksimalni pristup u preostalim utakmicama.

OKM CENTROMETAL – MOK MURSA OSIJEK  3:0 (18, 20, 21)

Dvorana Aton u Nedelišću, gledatelja 150
Suci: Milinović, Adamek (oba Zagreb)

Centrometal: Kovač, Čičković, Puđa, Gotal, Vincek, Petran, I.Novak, Kocijan, Posavec, Kurteš, K.Novak, Vabec (treneri Kirić i Kovačić)

Mursa Osijek: Trusić, Suk, F.Vranješ, M.Oršolić, I.Oršolić, J.Šućur, K.Šućur, L.Vranješ, Marinović, Prlić, Puljić, Pap (trener Paun)

Autor: J. K.