Nije zbogom, samo doviđenja!

Objavljeno: Nedjelja, 11 Siječanj 2015 22:36 Autor:

Odlična generacija juniorki odigrala je danas u estonskom Tallinnu svoju posljednju utakmicu. Jedna prekrasna priča završila je pobjedom. Hrvatske juniorke od Estonije su bile bolje rezultatom 3:0(25:19, 25:14, 26:24). 

Usprkos pobjedi hrvatske juniorke ostale su bez šansi da se domognu drugog kruga kvalifikacija za SP. Bila je to zadnja utakmica ove generacije, koja je u Estoniji odigrala vrlo dobar turnir. Treba reći da nije bilo niti sreće sa ždrijebom, jer zapala je naše juniorke najteža skupina. Protivnici su bili najteži mogući, treća reprezentacija Europe Turska, četvrta Grčka. Prve dvije, Srbija i Slovenija u kvalifikacije se uključuju u drugom krugu. U najjačoj mogućoj konkurenciji Hrvatska je pobijedila Grčku, a s Turskom je bila ravnopravna dva i pol seta.

- Želim čestitati našim djevojkama na odrađenom poslu. Mislim da smo pokazali visoku razinu tehničko- taktičke izvedbe i na to smo svi izuzetno ponosni. Ovo su zadnje utakmice ove generacije, no vjerujemo ukoliko djevojke nastave raditi ovako ozbiljno, ovakvim tempom, zasigurno da dosta od njih ima šansi nametnuti se i zaigrati u seniorskoj reprezentaciji. Nažalost, nismo uspijeli proći skupinu, bila je to najteža skupina, znali smo to od početka, ali vjerovali smo da možemo proći. Ipak, imali smo za protivnike dva najteža suparnika, ekipe jače od svih ostalih od svih ostalih Mislim da nismo razočarali, nismo podbacili, tužni jesmo jer nadali smo se prolazu, ali na kraju kad se dojmovi slegnu moramo biti zadovoljni – poručio je nakon utakmice protiv Estonije izbornik ženske juniorske reprezentacije Goran Jovanović.

Okončana je tako jedna prekrasna odbojkaška priča, djevojke i stručni stožer koji su osim izbornika činili team manager Sebastjan Mikša i pomoćni trener Saša Ivanišević u posljednjih godinu dana prošli su puno toga zajedno. Nakon svega bilo je suza, emocije su napravile svoje, jer svaki rastanak je težak. Juniorke Hrvatske i njihovi treneri u godinu dana gotovo da su postali obitelj.

- Bilo je ovo jedno veliko, divno iskustvo. Bez ovih trenera i ove ekipe ništa ne bi napravile do sada. Napravile smo velik pomak za budućnost, zauvijek ću pamtiti ove cure, puno toga sam naučila. Sada se vraćam u ameriku, nadam se da kada se vratim za četiri godine da ću ponovno vidjeti ove cure kako igraju s druge strane mreže ili da igramo skupa u nekome klubu – rekla je korektorica Marijeta Runjić.

Nakon nje riječ je dobila tehničarka Vedrana Jakšetić:

- Sve ovo bilo je lijepo iskustvo, odigrale smo puno lijepih utakmica zajedno, a uz sve to se i zabavile. Na kraju rezulat je ispao takav kakav je, ali dobro. Tužne smo, ali zadovoljne svojom igrom i svojom predstavom, kako je to prije izgledalo vidi se veliki pomak. Zauvijek ćemo pamtiti ovu ekipu, ove curu, sada se rastajemo, jer bila nam je ovo zadnja akcija. Želim da se susretnemo za par godina u istom klubu ili s druge strane mreže.

Izjavu je potom dala srednja blokerica, Luana Božić:

- Zahvalila bi ekipi i svim trenerima na ovom predivnom iskustvu. Jako smo puno napredovale i toga naučile, bilo nam je predivno, uz igru smo se i zabavile. Žao mi je što nismo uspijele napraviti neki veći rezultat. Nadam se da će jedna od nas jednog dana biti u seniorskoj reprezentaciji i da ćemo se puno puta srest. Želim svima puno uspjeha u budućnosti.

Za kraj riječ je dobila kapetanica reprezentacije, primačica Antonia Volmut:

- Bila mi je čast biti kapetan ove reprezentacije, podupirat ove cure, biti s njima zajedno gotovo četiri godine, s trenerima smo zajedno nekih godinu dana. Mislim da smo napravili puno više nego u ostalim godinama, šteta što nismo imali više prilike raditi s njima. Mi cure smo se međusobno jako zbližile, postale smo jako dobre prijateljice, nadam se da će to tako i ostati, jer prijateljstvo je najvažnije. Nadam se da ćemo se ovih trenutaka sjećati i kada budemo imale svoju djecu sjećati ovih trenutaka, družiti se zajedno i da ovo nikako nećemo zaboraviti.

Hrvatsku žensku juniorsku reprezentaciju u proteklih godinu dana sačinjavale su: Luana Božić, Lena Burilo, Božena Čulo, Iva Deak, Barbara Fabulić, Vedrana Jakšetić, Antonela Jularić, Dinka Kulić, Natania Levak, Rudy Renko Ilić, Marijeta Runjić, Dea Rupčić, Rene Šain, Antonia Volmut, Ivana Čolak, Dora Lulić, Lea Grahovac, Doris Barić, Mateja Vidović, Nelli Čopić, Anamarija Šipušić i Ema Kolarić.

Autor: M.Gojak