Nikola Grbić u napadu na treću euro krunu

Objavljeno: Nedjelja, 17 Veljača 2013 21:45 Autor:
Tko zna zna. Najbolji tehničar srbijanske odbojke, a možda i najbolji odbojkaš sa prostora bivše 'Juge', Nikola Grbić ima priliku treći put osvojiti Ligu prvaka.

Tko zna zna. Najbolji tehničar srbijanske odbojke, a možda i najbolji odbojkaš sa prostora bivše 'Juge', Nikola Grbić ima priliku treći put osvojiti Ligu prvaka.

Put do final-foura u ruskom Omsku nije bio nimalo lak. U finalu prije finala sastali su se Lube iz Macerate i Nikolin Kune.

Poslije prve utakmice gotovo ste bili otpisani, ali ranjeni lav je najopasniji?

- Uvijek sam volio velike izazove. Lube nas je 'razvalio' na njihovom terenu, ali smo pokazali veliko samopouzdanje u drugoj utakmici i koncentraciju u najbitnijim trenucima. Vodili smo sa 2:0, gosti su poravnali na 2:2, dobili smo ih u tie-breaku, a onda sa 15:7 pobijedili u zlatnom setu i plasirali se na final-four – kaže nekadašnji kapetan reprezentacije Srbije.

Imate priliku biti prvi odbojkaš s ovih prostora sa tri osvojene Lige prvaka?

- Osvajao sam Ligu prvaka sa Sisleyjem i Trentinom, a sada ću pokušati i sa Cuneom. To je jedini trofej koji nemam sa ovom ekipom.

Final-four se igra u Omsku.

- Branimo čast talijanske odbojke. Trento i Lube su ispali, a mi ćemo u polufinalu igrati sa poljskim Zaksom. Nadamo se plasmanu u finale. Veliki problem bit će vremenska razlika od šest sati.

Cuneo je u formi u pravo vrijeme, pred završnicu prvenstva i Lige prvaka.

- Pobijedili smo nedavno Trentino sa 3:1 u prvenstvu, Lube sa 3:2 u Ligi prvaka. Forma je očigledno u usponu i bilo bi jako lijepo osvojiti i Ligu prvaka i scudeto - rekao je Grbić.

Grbić ima recept i u 40-oj godini igra kao da mu je 20. Živi sportski, odbojka mu je u mislima, a najveću sreću doživljava kada se vrati kući i podijeli radost sa sinovima Matijom i Milošem i ljepšom polovicom.