Nino Matjačić: Ponosan sam na svoje juniorke

Objavljeno: Utorak, 14 Siječanj 2014 14:41 Autor:
Na nedavno odigranom državnom prvenstvu za juniore i juniorke u Rovinju, premijerni nastup na PH imale su odbojkašice zagrebačkog Fortisa.

S obzirom da je klub osnovan na proljeće prošle godine, veliki uspjeh bio je i sam plasman na završni turnir među 8 najboljih ekipa iz Hrvatske. Ali odbojkašice Fortisa nisu se zadovoljile samo sudjelovanjem na turniru, već su se pobrinule i za ostvarenje "povijesnog" rezultata, polufinale državnog prvenstva.
Na kraju je osvojeno izvrsno 4. mjesto, iza odbojkašica iz OK Poreča,ŽOK Osijeka i zagrebačke HAOK Mladosti, a ispred ŽOK Splita, OK Marine Kaštele, OK Vinkovaca, te OK Grobničana.
Trener juniorki Fortisa, Nino Matjačić tom prigodom je izjavio: "Jako sam ponosan na prikazanu igru, ali i sportsko ponašanje mojih igračica, u sva 3 dana turnira u Rovinju. Pokazale su najveću odliku svakog sportaša, borbu za svaku loptu, borbu do zadnjeg poena, bez obzira na rezultat. Ovaj ulazak u polufinale, osvojeno 4. mjesto, bit će veliki poticaj igračicama svih uzrasta iz našeg "mladog" kluba za daljnji rad i trening. Ali ne mislimo se zadovoljiti samo sa ovim rezultatom u tekućoj sezoni, već pripremamo napad na mlađe kadetsko prvenstvo Hrvatske, koje je sredinom travnja".