Njegujemo prijateljske odnose sa susjedima

Objavljeno: Srijeda, 09 Studeni 2016 16:32 Autor:
Željko Bradarić Željko Bradarić
Odbojkašice Kostrene sa gostovanja u Dubrovniku vratile su se s bodovima. Kostrenjanke na kontu imaju pet bodova i na šestom su mjestu ljestvice.

- Dosadašnji rezultati su u redu, nekako je sve kako sam i prognozirao. Nama je plan u ovoj sezoni da konsolidiramo klub, da se što bolje posložimo i osiguramo ostanak u ligi. Uz to važan nam je rad s mladima od škole odbojke do juniorki. Želimo stvoriti što veću bazu tako da ne bude velikih turbulencija na kraju sezone sa odlascima i dolascima, rekao je trener odbojkašica Kostrene Željko Bradarić.

Uspoređujući Kostrenu sa susjednim klubovima Rijekom i Drenovom razlika je u manjoj bazi.

- Imamo 50-tak djece u školi odbojke. Baza nam je mala, jer imamo samo jednu školu u Kostreni. Malo je to područje ako uspoređujemo sa Rijekom ili Drenovom, koje imaju više škola na raspolaganju, samim time i veću bazu djece. Tu su ispred nas. Lani smo mi bili najbolje plasirana ekipa. Njegujemo prijateljske odnose s Drenovom i Rijekom, surađujemo po tehničkim pitanjima, nema neprijateljstva. Dobro je što kada igramo međusobno, igramo doma te svi štedimo na troškovima, dodaje Bradarić.

ŽOK Kostrena jedini ima seniorski pogon u loptačkim sportovima u Općini Kostrena, koja je nekad bila sportska meka.

- Općina nam pomaže jako puno. Imamo dvoranu na raspolaganju, odlične uvjete za treniranje na svim razinama i hvala im na tome. Također moram pohvaliti klupsku upravu koja intenzivno radi na dovođenju sponzora, svi smo uključeni u taj posao, čak i treneri. Imamo sjajnu međunarodnu suradnju sa klubovima iz Italije i Slovenije te sudjelujemo na turnirima, dodaje trener Kostrene.

Kostrenjanke u idućem kolu u nedjelju igraju sa Azenom.

- Očekujem da bismo mogli pobijediti, ali teško je reći. Dosad je bilo puno iznenađenja. Olimpik je pobijedio Drenovu, a zatim su izgubili od Azene. Zbog toga je teško reći što će biti. Azena mi je nepoznanica, zaključio je Željko Bradarić.

Izvor: sportcom.hr