Nova pobjeda i nova tri boda OK Gorice

Objavljeno: Ponedjeljak, 26 Siječanj 2015 11:30 Autor:
Odbojkaši OK Gorice u subotu su pobijedili OK Croatiju s 3:0 u setovima (12:25, 13:25, 20:25) i tako su osvojili nova tri boda.

Bila je to utakmica 12. kola 1.A Hrvatske odbojkaške lige u skupini dva i igrala se u Zagrebu u Školsko sportskoj dvorani u Trnskom. Momčad Gorice vodio je novi trener Nikola Jugo. Naime, s Jugom je čelništvo kluba službeni ugovor potpisalo dan prije utakmice, a novi je trener s momčadi već dva tjedna.

- Još i ne poznajemo toliko dobro, ali mogu reći da je atmosfera u ekipi jako pozitivna. Nadamo se da će tako i ostati, jer imamo još puno mjesta za napredak. Jedna od vizija trenera je i to da radimo na momčadskom duhu, da nadglasamo suparničku ekipu, da budemo nabrijani i dajemo 200 posto za ekipu. Tako smo i pristupili utakmici protiv Croatije i nismo popuštali - izjavio je nakon utakmice kapetan momčadi Jurica Skorin te dodao da jedna od poruka novog trenera da momčad uživa u tome što radi jer će tako najbolje izvući iz sebe. Prema rezultatu i svemu pokazanom na terenu, momčad Gorice pokazala je svoje kvalitete, ali kako i sami kažu: „Možemo i želimo bolje!“.

- Vidjeli ste i sami osjećaj zadovoljstva i sreće na njihovim licima nakon zadnjeg sučevog zvižduka. Što se tiče same utakmice dovoljno je reći da smo kontrolirali utakmicu od prvog do zadnjeg poena - kazao je Jugo. Smirenost igrača, pogotovo u prijemu i obrani, ono je na što je Jugo stalno upozoravao.

- Cijelo vrijeme sam inzistirao i tražio sigurnost na prijemu pošto nam to otvara dodatne mogućnosti u napadu. Ivan Šulc se tu svojom mirnoćom i stabilnošću na prijemu, te igrom u polju nametnuo kao logično rješenje. On, Mario Nikolaus i Domagoj Burčul su taj dio odradili vraški dobro te će sigurno krenuti i protiv Zadra - dodao je Jugo.

Upravo je sljedeća utakmica sa Zadrom koji je trenutačno prvi na tablici 1.A HOL. Goričani su i dalje treća momčad tablici s 23 boda i atmosfera među igračima gotovo je idilična.
- Ne bih rekao i ne bih želio da je idilična, više bih rekao da je radna. Nastavit ćemo jakim ritmom i intenzitetom na treninzima. Uz mnogo vrlo dobrih stvari koje sam doživio na utakmici ima jedna sitnica na kojoj ćemo poraditi i gdje mislim da možemo još bolje - kazao je Jugo. Tijekom cijeloga tjedna Goričani će se pripremati za nadolazeću utakmicu sa Zadrom koja je pretposljednja u ovom krugu lige. Naime, prva četiri kluba iz svake skupine formirat će treću skupinu koja se bori za prvaka države.
- Stanje na tablici je takvo da sami odlučujemo o svojoj sudbini, ako dobro odigramo preostale dvije utakmice u ovom dijelu sezone borit ćemo se za gornju skupinu lige. Zadar je vrlo dobra momčad i pobijedili su nas u Zadru, ali sad dolaze na naš teren i dat ćemo sve od sebe da osvojimo sva tri boda - rekao je za kraj kapetan momčadi Jurica Skorin.