×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 150

Nova uvjerljiva pobjeda Porečanki

Objavljeno: Ponedjeljak, 28 Listopad 2013 08:13 Autor:
OK Poreč – HAOK Mladost 3:1 (25:21, 27:25, 18:25, 25:20)

Porečke su odbojkašice večeras rezultatom 3:1 pobijedile gošće iz HAOK  Mladost Zagreb. Iako su uspjele osvojiti treći set, Mladostašice su tijekom meča  igrale onoliko koliko su im Porečanke dozvolile, jer su, usprkos oscilacijama,  većinu meča imale kontrolu u svojim rukama. No, utakmica je bila izvrsna, a  publika zadovoljna.

Mladostašice su meč započele euforično i samouvjereno povevši sa 4:0, ali se  domaće igračice brzo konsolidiraju i izjednačuju na 4:4. Potom se nakratko igra  servis za servis do 6:6, a onda su se Porečanke odlijepile na nekoliko poena  razlike koje su držale sve dok se gošće nisu povratile na 17:16. Tu se igra  lomila na stranu gošći koje tada čine nekoliko većih pogrešaka što su Porečanke  iskoristile i dobile set sa 25:21

Drugi su set Zagrepčanke vodile sve do 22:23. Pred sam je kraj seta njihov  trener Klein izveo nekoliko rotacija igračica, ali to nije pomoglo, pa su im  koncentriranije Porečanke drugi set doslovno ukrale.

U trećem su se setu domaće igračice probudile tek nakon 0:8, ali nisu baš  blistale i rezultat su, zahvaljujući oscilacijama u igri gošći, donekle smanjile  tek kod 9:13. Zagrepčanke opet bježe na 10:16, pa 15:20. U tim je trenucima  koncentracija Porečanki na najnižem nivou, pa se usprkos nekoliko dobro  izvedenih napada i obrana te nedostatak sreće (lopte uz samu aut liniju,  odbijanje lopte od bloka u aut itd.) predaju i Zagrepčanke osvajaju treći set  rezultatom 18:25.

U četvrtom su se setu Porečanke nakon 2:2 odlijepile i proigrale još bolje  nego u prva dva, pa su nakratko pobjegle na pet poena prednosti i tu se, uz  manje promjene, zadržale do drugog  tehničkog timeouta i rezultata 16:11.  Mladostašice zbog nekoliko uzastopnih pogreški Porečanki smanjuju na 17:15,  nakon što su obranile nekoliko bombi Laure Miloš, što je trenera Stojakovića  natjeralo da zove timeout. Takvo je stanje potrajalo sve do kraja seta kojeg su  Porečanke održale pod kontrolom i zasluženo dobile rezultatom 25:20, a ni dvije  zamjene kod meč lopte treneru Kleinu nisu pomogle da se odupre šutu Laure Miloš  kojim je meč okončan nakon što se lopta od bloka odbila u aut.


OK Poreč – HAOK Mladost 3:1 (25:21, 27:25, 18:25, 25:20)

Utakmica 4. kola 1.A Hrvatske lige za žene Sportska dvorana SRC "Veli  Jože", Poreč. Gledatelja: 200

Suci: Dravko Stipaničev, Ana Stipaničev (oboje Rijeka)

OK Poreč: Ivana Ćosić, Emina Zahirović (L), Sanja Čizmić, Karmen Brletić,  Laura Miloš, Lena Burilo, Vedrana Jakšetić, Ivana Sučić, Rene Sain, Marina  Novosel. Trener: Miodrag Stojaković

HAOK Mladost: Ivona Čačić, Ivana Žmire, Kaori Nakamura (L), Elena Kirša,  Satsuki Minami, Martina Račić, Lucija Mlinar, Nikolina Božičević (L), Iva Deak,  Franka Vugec, Antonela Jularić, Iva Jurišić. Trener: Edo Klein

OK Poreč u srijedu, 30. listopada u 18 sati na parketu dvorane na  Žatiki dočekuju izraelski Hapoel u uzvratnoj utakmici šesnaestine finala CEV  Kupa.