Novi izbornik odbojkašica Angelo Vercesi stigao u Rovinj!

Objavljeno: Subota, 28 Prosinac 2013 17:45 Autor:
Novi izbornik odbojkašica Angelo Vercesi stigao u Rovinj! Foto: HOU
Novi izbornik hrvatskih odbojkašica, slavni brazilski stručnjak Angelo Vercesi, stigao je u petak u pratnji predsjednika Hrvatske odbojkaške udruge (HOU) Zdeslava Barača na pripreme reprezentacije u Rovinj.

Vercesi je blagdane proveo s obitelji u Sao Paulu i potom doputovao u Zagreb, te se odmah o dolasku u rovinjsku hotel Park uputio na trening u dvorani Gimnazija. Brazilski trener, koji iza sebe ima iznimno uspješnu trenersku karijeru (srebro na SP-u i zlato na Grand Prixu među ostalim), vodit će naše najbolje odbojkašice u skorašnjim kvalifikacijama za SP.
Hrvatska reprezentacija, podsjetimo, igra u skupini L zajedno s Nizozemskom, Francuskom i Mađarskom, a turnir se od 3. do 5. siječnja u rovinjskoj Gimnaziji. Plasman na Svjetsko prvenstvo 2014. izborit će prvoplasirana ekipa i dvije najbolje drugoplasirane iz pet kvalifikacijskih skupina.
Vercesiju će u sljedećih nekoliko dana na raspolaganju biti sljedećih 14 reprezentativki: Jelena Alajbeg, Bernarda Brčić, Bernarda Ćutuk, Samanta Fabris, Ana Grbac, Mia Jerkov, Martina Malević, Ivana Miloš, Maja Poljak, Mira Topić, Senna Ušić Jogunica, Aleksandra Savić i Laura Miloš.
Na naslovnoj su fotografiji (s desna): Angelo Vercesi (novi hrvatski izbornik), Juraj Jogunica (team manager hrvatske reprezentacije), Zdeslav Barač (predsjednik HOU), Melita Lochert (glasnogovornica HOU) i Sven Ušić (otac reprezentativke Senne Ušić Jogunice i nekadašnji košarkaš Cibone).

HOU