Novi trener i nova pojačanja za novu sezonu

Objavljeno: Petak, 09 Listopad 2015 10:22 Autor:
Novi trener, Jurica Marušić, s igračima na pripremnom turniu u Sisku Novi trener, Jurica Marušić, s igračima na pripremnom turniu u Sisku

Po prvi puta u svojoj povijesti, nakon nadmašenih očekivanja u prošloj sezoni i osvajanja „donjeg doma“, OK Gorica ambiciozno kreće u novu sezonu u prvoj skupini 1. lige!

Prošlogodišnja baza momčadi ostala je gotovo identična: kapetan i lokomotiva momčadi Skorin, srednji bloker Dumbović, primači: Nikolaus, Šulc, Herceg. Prvi tehničar momčadi ostaje Pribanić, a stupove obrane čine Burčul i Zaimović na poziciji libera. Kao drugi tehničar u klubu reaktivirao se Huljev.

Kako bi pokušali napraviti još jedan korak naprijed, u velikogoričku momčad su dovedena i pojačanja: Bojan Janjanin (primač) i Josip Brajdić (srednji bloker) koji su prošle godine igrali za Karlovac te mladi dvojac iz Croatije, bivši i trenutni juniorski reprezentativci Hrvatske: Davor Cota na poziciji srednjeg blokera i Matej Orešković na dijagonali.

Osim pojačanja na igračkim pozicijama u klub je došao i novi trener, Jurica Marušić, čija je trenerska karijera također vezana uz grad na četiri rijeke. Prošlih sezona, Jurica je vodio kadete i juniore i jednog i drugog karlovačkog kluba (OK 4 Rijeke i OK Karlovac) s kojima je ostvario zapažene rezultate i na državnoj razini, dok je u sezoni 2012./2013. bio zauzeo trenersku stolicu seniorske momčadi OK Karlovac. Svojim iskustvom te željom za radom i napredovanjem Jurica se odlično nametnuo momčadi koja je sve bolje funkcionirala iz dana u dan što je rezultiralo i dobrom igrom na pripremnim utakmicama.

U sklopu pripremnog perioda klub je nastupio na turniru u Sisku gdje je osvojio drugo mjesto iza domaćina (treće mjesto zauzela je momčad iz Bihaća). Zadovoljni nastupom, s puno jasnijom slikom trenutnog stanja momčadi, pogledi u klubu okreću se, poboljšavanjem iste te slike, prema novoj sezoni.

Prošli vikend, u Kupu, protivnik Gorice bio je kao i prije dva tjedna na turniru, OK Sisak. Ovaj puta Gorica je izgledala kudikamo kompaktnije i uigranije na terenu što se odrazilo ne samo na rezultat nego i na samopouzdanje momčadi. Gorica je osvojila prvi set , te iako je ishod utakmice bio sličan kao i na turniru, momčad je pokazala mnogo više: da je spremna pomrsiti račune najjačim hrvatskim klubovima.

Prije prve utakmice lige te dolaska Rovinja (nedjelja, 11. listopada, u 18 h) na gorički teren na rasporedu je još jedna, posljednja u nizu, pripremna utakmica, protiv zagrebačke Mladosti. Osim treneru, to je izvrsna prilika i igračima na terenu da se uigraju do najveće moguće razine prije samog početka lige.

Ovim putem pozivamo sve navijače i prijatelje kluba da dođu u nedjelju, 11. listopada, u 18 h u gradsku dvoranu kako bi podržali odbojkaše OK Gorica. Na samom otvaranju najjače sezone za klub i velikogoričku mušku odbojku, kao protivnička momčad u goste dolaze odbojkaši OK Rovinj.