Novo vodstvo ženske odbojkaške reprezentacije

Objavljeno: Četvrtak, 26 Studeni 2015 23:34 Autor:
Hrvatski odbojkaški savez i Angelo Vercesi, dosadašnji izbornih hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije sporazumno su odlučili okončati dosadašnju suradnju.

Fizička dislociranost stručnog stožera postala značajna prepreka
Uzroke valja prvenstveno tražiti u sadašnjoj fizičkoj dislociranosti Vercesija, koji živi u Brazilu i značajnog dijela njegovog stručnog stožera kako od hrvatske tako i značajnog dijela međunarodne odbojkaške scene u kojoj igraju i nastupaju ponajbolje hrvatske odbojkašice.

To je uvelike otežalo učinkovitu i pravovremenu komunikaciju izbornika i njegovih suradnika sa igračicama te posljedično rezultiralo postupnim padom uzajamnog entuzijazma i fokusiranosti na predstojeće obveze, prije svega olimpijski kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Rio de Janeiro-u, koji se za šest tjedana održava u Turskoj.

Novi izbornik ženske odbojkaške vrste – Miroslav Aksentijević
Želeći prebroditi uočenu novonastalu situaciju,Upravni odbor HOS – a je odlučio da kao rješenje za nastup u Turskoj imenuje poznatog stručnjaka i nekadašnjeg izbornika ženske odbojkaške reprezentacije Miroslava Aksentijevića.

Prednost je u ovom trenutku dana Aksentijeviću, jer je već prije više godina obavljao ovu dužnost, dobro poznaje sve hrvatske odbojkašice i stanju je odmah staviti se na raspoaganje Hrvatskom odbojkaškom savezu  tj.preuzeti najbolju žensku odbojkašku vrstu.
Njegova je želja nastaviti rad sa ovom darovitom reprezentacijom i volonter je kao i svi dosadašnji izbornici.