Novom pobjedom OK Gorica sve je bliže doigravanju

Objavljeno: Ponedjeljak, 02 Ožujak 2015 15:12 Autor:

Odbojkaši Gorice još su jednom pokazali svoje zajedništvo i veliku borbenost u utakmici s OK Zadrom kojeg su pobijedili s 3:1 u setovima (25:21, 19:25, 25:18, 25: 22).

Utakmica se igrala u velikogoričkoj Gradskoj sportskoj dvorani, a bio je to treći susret drugog dijela 1.A Hrvatske odbojkaške lige. Goričani su tako zadržali prvo mjesto u 3. skupini lige koje garantira ulazak u doigravanje za prvaka Hrvatske, ali i koje im omogućuje da sljedeće sezone igraju u prvoj jakosnoj skupini.

- Bila je ovo teška utakmica i mi smo bili pod pritiskom. Očekivalo se da ćemo dobiti, dečki su u mislima već uknjižili pobjedu i tada je teško igrati. Igrali smo u grču i dosta nervozno s puno pogrešaka. Generalno nisam baš zadovoljan igrom, ali s pobjedom moram biti zadovoljan jer nam je ona skinula jedan veliki teret s leđa iako smo tijekom utakmice poklanjali puno lopti i puno poena protivniku - izjavio je nakon utakmice trener Goričana Nikola Jugo. S druge strane trener Zadrana Marin Masnić i na ovo gostovanje nije išao sa svojim najjačim igračima.

- Mi smo došli slabiji nego kad igramo kod kuće. Došli smo bez prvog tehničara i prvog srednjeg blokera, koji ne ide s nama na gostovanja. Međutim, ja sam prezadovoljan s igrom svoje ekipe jer dana je u ekipi bilo četiri juniora i moramo biti izrazito zadovoljni jer su pružili jedan maksimum prvoj ekipi. Ja svojim momcima stvarno nemam što zamjeriti i mislim da ćemo mi u sljedećem kolu s Goricom kod kuće pobijediti - istaknuo je Masnić koji je uz čestitke pobjedniku ponovno istaknuo izvrsnu igru kapetana OK Gorice Juricu Skorina. S njime se slaže i Jugo, ali on ističe i izvrsnog Marija Nikolausa te Paolo Zaimovića koji je ušao s klupe te je osvojio nekoliko vrlo važnih poena.

- Paolo se na treninzima jako trudio i pokazao je dobru formu. Na toj smo poziciji probali s Ivanom Šulcom i Marijom Hercegom, ali na kraju je Paolo jako dobro uskočio i odradio je sve jako dobro. Nikako ne bih zaboravio spomenuti ni Nikolausa koji je iščupao četvrti set. Mi smo ekipa u kojoj svatko zna svoj posao i na utakmici uvijek netko iskoči. Ovoga puta su to bili Skorin, Paolo i Nikolaus, a drugi puta će biti netko drugo - kazao je Jugo kojem sada preostaje tjedan dana priprema za utakmicu s istim protivnikom, ali u Zadru. Trener Zadrana već je prije istaknuo da je njegova momčad favorit u toj sljedećoj utakmici.

- Sigurno smo mi favoriti u Zadru jer ćemo biti kompletni i naša je dvorana specifična, malo je niža nego ova u Velikoj Gorici. Ja se nadam da ćemo mi tamo pobijediti - dodao je za kraj Masnić. S druge strane, Jugo se slaže da su Zadrani favoriti, ali samo u slučaju da će njegova momčad raditi puno pogrešaka kao i tijekom ove utakmice.

- No, nama više leže gostovanja. I u Puli i u Šibeniku smo bili potpuno drugačija momčad nego u utakmicama koje smo igrali kod kuće. U neku ruku mislim da će dečki puno bolje odigrati, a u drugu opet nemamo što izgubiti. Znam da će dečki dati sve od sebe - rekao je za kraj Jugo.