Novopečeni prvoligaš Olimpik nadigrao Dubrovnik

Objavljeno: Ponedjeljak, 17 Listopad 2016 13:51 Autor:
Dubrovnik, subota 15.10.2016. amazonke zagrebačkog Olimpika u prvoj utakmici prvog kola 1. Nacionalne odbojkaške lige pobjedile su ekipu ŽOK Dubrovnik - OK Olimpik rezultatom 0:3 (11:25, 17:25, 24:26).

Odbojkaški klub Olimpik je u Dubrovniku debitirao pobjedom dokazavši koliko je ozbiljna ekipa koja odpočetka nove natjecateljske sezone ostavlja dojam profesionalnog i kvalitetnog tima. Olimpik je dominirao u svim fazama utakmice u sva tri seta ne dozvolivši pomlađenoj ekipi Dubrovnika da ugrozi njegovo vodstvo.

-  Utakmica je sama po sebi predstavljala težak ispit za ekipu kao i za mene trenera, ujedno prva utakmica novog kluba i meni kao treneru na prvoligaškoj sceni, pogotovo ako se uzme podatak da je igrana u dalekom Dubrovniku. Ono što je najvažnije je da je ubilježena nadmoćna pobjeda i tu ne treba puno filozofirati, ali lijepo je vidjeti da je ekipa homogena i spremna pružiti zadnji atom snage za zajednički cilj. Za utakmicu s Dubrovnikom smo se dobro pripremili zahvaljujući prvoom treneru Tomislavu Đurkoviću koji je unatoč svom odsustvu zbog službenog puta svaki dan je bio u kontaktu  sa mnom i predsjednikom Dejanom Kljajićem, što i dalje govori da je uloga trenera Đurkovića najbitnija u cijeloj priči jer ovo ne bi bilo moguće bez njega. Sve što smo se dogovorili na treninzima tjedan dana prije, djevojke su ispoštovale na terenu, prvenstveno dobar servis i dobar prijem, što je dovodilo do lakih poena iz kontre. Najviše veseli činjenica da pripreme koje su trajale 8 tjedana pokazuju da smo radili dobro i kvalitetno, energetski i taktički smo bili na visokoj razini, što najviše veseli mene kao trenera. Ovu utakmicu arhiviramo i okrećemo se sljedećem kolu, a to je ŽOK Drenova sljedeći vikend. Pozvao bi sve ljubitelje odbojke da dođu i daju nam podršku, a ono što mi obećajemo  da ćemo se potruditi pružiti vrhunsku igru. – izjavio je Domeniko Kresoja trener amazonki.