Obje ekipe ekipe Mladosti na 'japanski pogon'

Objavljeno: Petak, 15 Veljača 2013 08:30 Autor:
Japanski internacionalac Momota Shimada Japanski internacionalac Momota Shimada Foto: HAOK Mladost
Odbojkašice i odbojkaši Mladosti bitno su pojačali redove za nastavak sezone. Suradnja s Japancima, koju je prošle godine započeo trener ženskog sastava HAOK Mladost, Edo Klein.

Odbojkašice i odbojkaši Mladosti bitno su pojačali redove za nastavak sezone. Suradnja s Japancima, koju je prošle godine započeo trener ženskog sastava HAOK Mladost, Edo Klein, ujesen je urodila plodom dolaskom u klub japanske tehničarke Minami, a već u zimu rezultirala je i muškim dizačkim pojačanjem. Tako će i dečki i cure u proljetni dio prvenstva - „na japanski pogon“. Slijedi im razigravanje po skupinama za pozicije u doigravanju.

Japanski internacionalac Momota Shimada (25 godina, 185 cm) u Dom odbojke je stigao iz Brazila. S njim je dogovoren ostanak do kraja sezone, a s eventualnim euro-nastupima Mladosti, moguć je i nastavak suradnje. Odbojkaško ime stekao je u Sakai Blazersima iz Osake, a prošlu polusezonu odigrao je u brazilskoj Atibaiji, u tamošnjoj Prvoj B ligi.

- Prvi dojmovi su super – klub je dobar, grad lijep, u odnosu na Brazil puno hladniji, ali isto tako i puno sigurniji – izjavio je novi mladostaš. 

Trener Mladosti Željko Nojić zadovoljan je novom akvizicijom za popunu, kako kaže, deficitarnog mjesta dizača. No, u rosteru njegove momčadi još su tri prinove. To su: 22-godišnji Matej Čičković za pozicije primača ili dijagonale, potom srednji bloker Ivan Orešković, visok 202 centimetra, pristigao iz Croatije, a Mladost je napokon registrirala i Sandra Verniera. Taj univerzalni igrač, došao u Dom odbojke iz Rovinja, trenirao je s novom momčadi, ali u polusezoni nije imao pravo nastupa...

Kolike su stvarne mogućnosti momčadi Željka Nojića, saznat ćemo kada njegova momčad prvi put zaigra u najjačem sastavu.  

U ženskoj „polovici“ Mladosti nova imena su: Martina Račić (dijagonala), Marija Prša (primačica) i Petra Tadić (libero).   

Odbojkaške kvalitete 26-godišnje Martine Račić najbolje će dočarati „pripadnost“ sjajnom kadetskom naraštaju reprezentacije koji je osvojio EP 2003. godine (Ušić, Čutura, Reščić, Bečić, Cigić...). Igrajući za Long Island University, tijekom studija u SAD-u, doživjela je pravu odbojkašku afirmaciju, često kao prvo ime ekipe, igračica tjedna ili čak MVP konferencijske skupine. Prije dvije godine vratila se s koledža u matični klub, zaigrala i odbojku na pijesku, a sada je zaključila kako je vrijeme za nove izazove. 

S američkom sveučilišnom karijerom u životopisu (Florida International University) u Dom odbojke je stigla i rođena Siščanka te bivša azenašica - Marija Prša (23). I njezino će iskustvo biti od kapitalnog značaja za mladi igrački kadar trenera Kleina. Poziciju libera rasteretit će Petra Tadić, donedavna Puljanka, koja se prošle jeseni, bez prava nastupa, pridružila sestri (tehničarka Antea) u najtrofejnijem domaćem klubu.

- S ovako pojačanim kadrom možemo i u borbu za naslov prvakinja – poruka je Ede Kleina.

Autor: V. K.