Očekivani poraz Hrvatske na startu Europskih igri

Objavljeno: Subota, 13 Lipanj 2015 07:46 Autor:
Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija

Hrvatske odbojkašice Europske igre započele su porazom od Srbije. U prvoj utakmici na turniru Srbija je bila bolja s 3:0(25:15, 25:17 i 25:17).

Start Europskih igri hrvatske odbojakšice neće pamtiti po dobrom. S obzirom da je Hrvatska u Azerbajdžan stigla oslabljena, a uz to i poharana ozljedama ne čudi uvjerljiv poraz od Srbije, koja je nastupila u gotovo najjačem sastavu. Nisu naše odbojkašice krenule dobro, Srbija je utakmicu otvorila s 8:1 u prvom setu, rutinski održavala prednost do njegovog kraja. U drugom setu puno bolja igra naših odbojkašica, koje su ravnopravne do drugog tehničkog tie-outa, nakon kojeg iskustvo Srbije i veća kvaliteta izlaze na vidjelo. Srbija pri 20:17 radi seriju od 5-0 i dolazi do 2:0 u setovima. Treći set bio je odrađivanje posla s obje strane mreže, Srpkinje su do prve pobjede na turniru stigle nakon 81 minute igre. 

Za Hrvatsku su igrale: Ušić Jogunica 7, Grbac, Božičević 1, Jelić 1, Kulić 5, Burazer 3, Sušić 6, Fabris 13, Jakšetić 3, M. Ušić. 

Sljedeću utakmicu naše djevojke igraju u ponedjeljak 15.6. protiv Nizozemske. Utakmica je na rasporedu u 11:30 po lokalnom vremenu, što je po našem 14:30. Direktan prijenos možete pogledati na Sportskoj televiziji. 

 

Autor: M. Gojak