Od petka Hrvatska igra u Poreču

Objavljeno: Petak, 01 Kolovoz 2014 08:21 Autor:

Hrvatska odbojkašice u Poreču se spremaju za drugi turnir treće divizije World Grand Prixa. Otvaraju ga utakmicom protiv Kenije u petak u 20:15 u dvorani Žatika. Slijedi susret protiv Australije u subotu, potom u nedjelju naše djevojke igraju protiv Bugarske, biti će to dvoboj koji će vjerojatno odlučiti i o prvom mjestu turnira.

Hrvatska je uspješno apsolvirala turnir u Kazahstanu. Nakon poraza na startu od Češke, tri važna boda upisana su protiv Kazahstana, potom je rutinski pala Australija. Zbog letova prema Europi i vremenske razlike poklopilo se da ponedjeljak bude proveden u Kazahstanu. Treniralo se, ali i uživalo. Razgledan je grad, išlo se na izlet na obližnju 3500 metara visoku planinu, jedan dio dana proveden je na bazenu.
U Poreč su stigle oko 15 sati u utorak, letom iz Kazahstana do Frankfurta, potom preko Münchena do Trsta, od kojeg su autobusom stigle na odredište. Već popodne bile su u dvorani, odradile trening kako bi izbacile umor iz tijela. Dobra vijest je da im se u poreču pridružila Maja Poljak, ali još nije potvrđeno hoće li igrati.
- Stručni stožer na čelu s izbornikom Vercesiem odlučiti će, hoće li i koliko Maju Poljak koristiti na turniru u Poreču. Sanja Popović je još uvijek u fazi rehabilitacije, te će u Poreču biti kao navijač - trenutnu situaciju s naše dvije ponajbolje odbojkašice opisao nam je team manager Juraj Jogunica.
Hrvatska turnir otvara protiv Kenije, realno je tu očekivati novu pobjedu. U subotu slijedi dvoboj protiv Australije, računica govori da bi dvije pobjede trebale biti dovoljne za plasman na Final Four, koji se sredinom kolovoza igra u Bugarskoj. Protiv domaćina te završnice naše odbojkašice igraju u nedjelju, po svemu sudeći biti će to i dvoboj za prvo mjesto na turniru u Poreču.
- Moje su odbojkašice oduševljene što će napokon zaigrati pred svojim navijačima i jedva čekaju da utakmice započnu. Ambijent u Poreču je fantastičan, međutim čini mi se da ću imati i muke kako bih djevojkama odvratio pažnju od bazena, mora i mediteranskog ugođaja. Naime, pred nama su tri važne utakmice i moramo ostati fokusirani na naše ciljeve - rekao je hrvatski izbornik, brazilski stručnjak Angelo Vercesi na konferenciji za novinare uoči turnira u Poreču.
Nakon turnira u Poreču hrvatskim odbojkašicama su obećana dva slobodna dana, nakon kojih se vraćaju u Maribor. Postojala je šansa da pripreme nastave u Istri, ali nisu omogućeni adekvatni uvjeti za to, tako da je odlučeno da se nastavlja u Mariboru. Nije to nimalo loš izbor, već je poznato da u sportskom centru Draš hrvatske odbojkašice imaju sjajne uvjete za rad. Već je okvirno dogovorena i prijateljska utakmica protiv Azerbejdžana, koji također igra na Svjetskom prvenstvu. Za kraj sve utakmice iz Poreča prenositi će Sportska televizija.

Autor: Miloš Gojak