Odbojkaši Marine Kaštela kreću na završnicu Srednjoeuropske lige

Objavljeno: Srijeda, 07 Ožujak 2012 20:12 Autor:
Odbojkaši Mladosti Marina Kaštela u srijedu navečer putuju u slovački Humenne gdje će se 9. i 10. ožujka održavati završni turnir srednjoeuropske lige, u kojem će osim Kaštelana nastupiti i ACH Volley Ljubljana, domaćin Chemes Humenne te austrijski Hypo Tirol Innsbruck.

U polufinalnim dvobojima Kaštelani će igrati protiv Slovenaca dok će se u drugom susretu ogledati momčadi iz Austrije i Slovačke.

- Na put krećemo optimistično, ali moram naglasiti da su Slovenci favoriti i branitelji naslova. Oni su, kao i Austrijanci, sudjelovali u Ligi prvaka te su se u ovo natjecanje uključili u četvrtfinalu, te se bez većih problema plasirali u ovu završnicu. Stoga je, unatoč našem optimizmu, nekako realnije očekivati da ćemo se sa domaćinima boriti za treće mjesto – kazao je kratko trener i igrač Mladosti Ivan Rančić.

Mladost Marina Kaštela na put će bez Dejana Skočića koji je duže vremena izvan terena, a Inoslav Krnić, koji ima problema s leđima, prema svemu sudeći bit će ipak spreman za oglede u Slovačkoj.

Prva utakmica na turniru, između Mladosti Marina Kaštela i ACH Volley Ljubljana igra se u petak 9. ožujka s početkom u 16.30 sati, dok se u 19 sati istog dana sastaju Hypo Tirol Innsbruck i Chemes Humenne. U subotu 10. ožujka u 16.30 sati igra se utakmica za treće mjesto, dok je u 19 sati finale.

Iako su Kaštela konkurirala za domaćina ovog završnog turnira, ponuda koju su Slovaci ponudili bila je odlučujuća, a najavili su kako će utakmice pratiti nekoliko tisuća gledatelja, a za sve tamošnje ljubitelje odbojke realizirat će se i direktan TV prijenos.

 

Izvor: Kaštela.org