Odbojkaši Mladosti izborili finale doigravanja

Objavljeno: Nedjelja, 30 Ožujak 2014 18:03 Autor:
Marko Sedlaček probija blok Igora Demirovića i Krune Nikačevića Marko Sedlaček probija blok Igora Demirovića i Krune Nikačevića Foto: glasistre.hr

Za sedamdeset minuta gosti iz Zagreba riješili su sve dileme i plasirali se u finale doigravanja za prvaka Hrvatske, dok su Rovinjci izgorjeli u velikoj želji da poravnaju ukupni omjer.

Od samog početka gosti su pokazali zreliju igru i poslije 6:6, na servisu kapetana Nojića, čine seriju od osam poena, gdje je neumoljiv bio Sedlaček. Završnica prvog seta u potpunosti je pripala "mladostašima" koji ništa nisu prepuštali slučaju.

Uspjeli su igrači Rovinja na početku drugog seta posložiti svoju igru, poveli su 2:0, ali to je bilo sve, jer ponovo gosti preko reprezentativca Marka Sedlačeka koji na kraju sezone odlazi igrati u Italiju, preokrenuli su rezultat u svoju korist, poveli 10:5 i odjurili do drugog seta. Domaćin nije uspio zaustaviti razigrane goste. Na serviranje Brajkovića Rovinjci čine seriju od četiri poena, ali to nije bilo dovoljno za više od časno izgubljenog seta.

Bolji gosti i u trećem su setu diktirali igru, poveli su 8:4 i 12:5 na serviranje Zelenike i poenima Nojića. Nakon što su gosti poveli 19:9, priliku kod Mladosti dobili su svi igrači s klupe, s izuzetkom Sedlačeka koji je ugasio sve nade Rovinjaca u treću utakmicu.

MIRNA ROVINJ: Brajković 6, Nikačević 2, Preden, Demirović 13, Kuhar 4, Matošević, Sponza, Ilić 7, Hrelja (L), Poropat 3, Kepčija 4, Ivanković 6.

MLADOST: Bogdanović 3, Orešković, Nojić 5, Martinko, Sedlaček 25, Strahija 2, Vujović 1, Šmitlehner 7, Tomić 1, Zimakijevič (L), Zelenika 5, Rendić 9.

Autor: I Radetić