Odbojkaši pobijedili Petrinju

Objavljeno: Srijeda, 04 Travanj 2012 09:49 Autor:
U 20. kola 2.A lige (Centar) odbojkaši Gorice svladali su goste iz Petrinje rezultatom 3:1 (22:25, 25:22, 26:24, 25:21).

Nakon prošlotjednog poraza od izravnog konkurenta za 1. mjesto, OK-a Totovec iz Čakovca, i gubitka mogućnosti osvajanja lige, OK Gorica je nastavio sa natjecanjem u lokalnom derbiju protiv uvijek opasnih susjeda iz Petrinje. Kao i uvijek do sada, utakmica je bila napeta i puna lijepih poteza, ali u nekim dijelovima rastrgana većim brojem tehničkih pogrešaka s obje strane, što je vidljivo iz samog konačnog rezultata, ali i broja poena po setovima.

U utakmicu je bolje i sigurnije krenula ekipa gostiju, unatoč na prvi pogled kvalitetnijoj igri domaćina. Ipak veći broj tehničkih pogrešaka, posebice u elementu servisa, i bolja koncentracija na kraju seta, odnijela je set u korist gostiju. Nakon lošijeg prvog seta, domaćini 'zbijaju redove' i puno kvalitetnije ulaze u drugi set, te od početka drže konce u svojim rukama, držeći2-3 poena razlike naspram Petrinjaca.

U trećem se setu ponavlja situacija iz prvog seta, te ekipe u završnicu ulaze u egalu. Uz malo više umješnosti i sportske sreće drugi set odnose domaćini.

Tijekom posljednjeg seta gosti iz Petrinje padaju u igri, te sa nekoliko tehničkih pogrešaka u polju daju priliku domaćinu koji diže razinu svoje igre na još viši nivo, pa Goričani odnose pobjedu u posljednjem setu, a samim time i pobjedu susreta. Utakmicu je obilježilo vrlo dobro suđenje sudačkog para, sa vrlo ujednačenim kriterijem, bez puno prigovora sa strane obiju ekipa, velika želja i požrtvovnost igrača, koja uvijek karakterizira lokalne derbije.

Nakon nova tri boda, OK Goricu očekuje pauza u slijedećem kolu, a u zadnjem kolu ih očekuje izravna borba za drugo mjesto protiv Čazme koju su pobijedili u jesenskom susretu 3:0.

 

Izvor:VG danas