Odbojkaši Rijeke očitali lekciju Varaždinu i slavili za sat vremena igre

Objavljeno: Nedjelja, 16 Veljača 2014 20:43 Autor:

Odbojkaši Rijeke bez većih problema, za samo sat vremena, nadigrali su goste iz Varaždina očitavši im pravu odbojkašku lekciju.

Riječani su bili dominantni u svim segmentima igre, svaki put kada su Varaždinci pomislili nešto napraviti, domaćin bi ih zaustavio serijom poena. Riječani su napravili veliki korak prema plasmanu u doigravanje i Prvu jakosnu skupinu.

U prvom setu gosti su imali prednost 6:8 na prvoj tehničkoj minuti odmora. Uslijedila je serija domaćina 10:2 uz blokove Danijela Jurišića, Joze Lasića i Drage Lasića. Varaždin je od tog trenutka bio u podređenom položaju pred raspoloženim Riječanima koji su posebice dominirali u bloku.

Gosti su na otvaranju drugog seta imali tri pogreške na početnom udarcu što je omogućilo Rijeci vodstvo 6:2. Razlika je polako rasla, posebno je impresivan bio napad iz druge linije koji je išao preko Jurišiča. O kakvoj se dominaciji radilo svjedoči devet poena koje su gosti osvojili.

Ništa se nije promijenilo u trećem setu, gosti su pozvali minutu odmor kod zaostatka 1:5. Sve je to bilo samo kratka odgoda onoga što je bilo neimnovno, a to je uvjerljiva pobjeda Rijeke.

RIJEKA - VARAŽDIN 3:0

Utakmica 9. kola, 2. skupina: Rijeka – Varaždin 3:0 (25:17, 25:9, 25:17).
Dvorana: Dinko Lukarić. Gledatelja: 50. Suci: Franulić i Bingula (oba Zagreb). Delegat: Maksimovski (Križišć).

RIJEKA: L. Lasić 5, Krmpotić, Smiljanić, Jurišić 12, Komosar, Lavić, J. Lasić 11, Lešić, D. Lasić 10, Dorić 9, Sušanj 3, Jurčević (L).
VARAŽDIN: Rajić (L), Curkalj, Mihajlov 4, Strelec, Somođi 8, Todorović 11, Gomerčić, Jošić 3, Bevnjak, Crkvenčić.

Napad poeni: Rijeka 31, Varaždin 24. Blok poeni: Rijeka 13, Varaždin 1. Servis poeni: Rijeka 5, Varaždin 1. Servis pogreške: Rijeka 7, Varaždin 10. Neforsirane pogreške: Rijeka 9, Varaždin 14.

Autor: M. Babić