Odbojkaši Rijeke porazom od Rovinja krenuli u drugi dio prvenstva

Objavljeno: Subota, 24 Siječanj 2015 23:09 Autor:
Filip Hrabrov pokušava probiti rovinjski blok Filip Hrabrov pokušava probiti rovinjski blok Foto: N. Matejčić
Odbojkaši Rijeke porazom od Rovinja otvorili su drugi dio prvenstva. Gosti su s Trsata odnijeli tri vrijedna boda budući da će se gotovo sigurno ove dvije momčadi ponovo susresti u razigravanju u drugoj jakosnoj skupini.

Prvi set je bilo sve dobro što su napravili riječki odbojkaši. Rijeka je na otvaranju povela 9:6, tih nekoliko poena prednosti pokazat će se na kraju ključnim. Gosti su uspjeli stići na 16:16, Rijeka je novom serijom 3:0, koju je asom okončao Osojnak, stekla ključnu prednost.

Druga dionica imala je sličan scenarij, samo ovoga puta Rovinj je bio taj koji je imao rezultatsku prednost. Rijeka je od 5:7 serijom 3:0 prešla u vodstvo (8:7). Rovinj je uzvratio serijom 5:0 koja se pokazala ključnom jer Rijeka više nije uhvatila priključak.

Treću dionicu Riječani su izgubili kod 9:9 kada je Rovinj otišao na 11:15. Velimir Liverić uveo je tada u igru Cibića umjesto Jurišića, ali gosti su odjurili na 13:20 i tako riješili treću dionicu.

Riječki odbojkaši pokušavali su se vratiti u meč. Čičković je bio nerješiva zagonetka, a u četvrtom setu Riječani su imali četiri vezane pogreške na servisu (10:12). Izabranici Velimira Liverića imali su nekoliko prilika da se u potpunosti priključe, ali nisu znali iskoristiti priliku.

Kod 15:17 odigran je najljepši poen susreta. Nakon duge izmjene, Cibić je loptu poslao van granica igrališta. U tom poenu bila je sažeta igra Rijeke. Rovinj se odvojio, Ikić je još dvaput izblokirao Dukića i gosti su ostvarili vrijednu pobjedu.

RIJEKA - ROVINJ 1:3

Utakmica 12. kola, Prva jakosna skupina: Rijeka - Rovinj 1:3 (25:22, 20:25, 18:25, 19:25). Dvorana mladosti. Gledatelja: 50. Suci: Miroslav Milinović i Iskra Zidanić (oboje Zagreb).

RIJEKA: L. Lasić, Jurišić, Hrabrov, Osojnak, Lavić, Čule, Lešić, Smiljanić, Dukić, Cibić, Sušanj, Jurčević (L).

ROVINJ: Šimunić, Čičković, Brajković, Sponza, Kuhar, Banko, Ikić, Hrelja (L), Peršić (L), Mostahinić, Matošević, Subotić.

Autor: M. Babić