Odbojkaši Rovinja sredili Siščane

Objavljeno: Subota, 15 Veljača 2014 22:20 Autor:
Igor Demirović probija blok Sisčana Igor Demirović probija blok Sisčana Foto: D. Štifanić

Poslije dosta slabog serviranja na početku susreta s jedne i druge strane, spretni rovinjski domaćini uspijevaju doći u prednost 8:4 i 16:11 protiv solidnih gostiju iz Siska.

Rovinjski odbojkaši dobrim prijemom držali su sve konce igre i rezultata u svojim rukama, a za vodstvo se pobrinuli Demirović i Ivanković koji su dozvolili poslije petnaest minuta igre da Siščani osvoje tek 14 poena.

Igrači Rovinja u drugi set ulaze dosta opušteno, a igrači Siska koriste svaku pogrešku domaćina i drže rezultat u neizvjesnosti. U uzbudljivoj završnici seta domaćin je zahvaljujući Brajkoviću koji je blokirao nekoliko teških udaraca povisio ukupno vodstvo.

U trećem setu gosti su poveli 5:2 i 8:4, u trenucima kad su igrači trenera Ivanića igrali ispod svojih mogućnosti, a Siščani su koristili svaku njihovu pogrešku. Kapetan Ivanković svojim oštrim servisima donosi minimalno vodstvo Rovinju (13:12), a mladi Ilić dobrom igrom na mreži donosi dva, tri poena prednosti.

U domaćim redovima u završnici trećeg seta priliku su dobili i ostali igrači s klupe i poslije 65 minuta igre uvjerljiva pobjeda Rovinja koji novim bodovima ponovno dolazi na drugo mjesto prvenstvene ljestvice.

Utakmica 17. kola Prve lige odbojkaša. Dvorana Gimnasium. Gledatelja: 120. Suci: Ruba (Pula) i Miškulin (Sv. Lovreč).

OK ROVINJ - OK SISAK 3:0 (25:14, 26:24, 25:19)

ROVINJ: Brajković 9, Nikačević 7, Gavrić, Demirović 16, Kuhar, Ilić 5, Banko, Hrelja (L), Matić (L), Poropat, Kepčija 9, Ivanković 11.

SISAK: Hrnčević 4, Ibradžić, Pavlić 9, Vakufac 8, Bakonji 5, Alić, Tepavac 10, Đuraković, Alihodžić (L), Kadić, Išek 3.

glasistre.hr